best live chat
Аnterior Următor

5 Lectii esentiale pentru o viata lipsita de datorii

Plata datoriei cardului de credit este o realizare uriasa (si ceva cu care te putem ajuta). Dar, dupa ce atingi aceasta etapa, s-ar putea sa fie si mai greu sa mentii cardul de credit fara datorii. Schimbarea gandirii si a obiceiurilor de cheltuieli poate ajuta mult si iti permite sa duci o viata fara datorii. Iata 5 lectii pe care sa le stapanesti pentru a te ajuta sa atingi si sa mentii o viata fara datorii.

Plateste-te pe tine prima oara

Probabil ca ai auzit acest sfat de mai multe ori de-a lungul anilor, dar este adevarat. A te plati in primul rand pe tine inseamna a depune bani din fiecare salariu intr-un cont de economii de urgenta. De ce este atat de important? Daca ai bani disponibili sa platesti pentru situatii de urgenta, te impiedica sa apelezi la carduri de credit pentru a plati pentru reparatii auto si acasa. Iti ofera liniste sufleteasca pentru ca poti mentine o viata fara datorii, chiar si atunci cand lucrurile nu merg asa cum este planificat.

Intelege diferenta dintre a vrea si a avea nevoie

Asta este una dintre cele mai de baza reguli de control al cheltuielilor, dar si una dintre cele mai dificile de stapanit. Respectand conceptul cel mai de baza: nevoile sunt ceea ce ne trebuie sa traim in fiecare zi, cum ar fi o casa, mancare si imbracaminte. A vrea, bine, cam toate celelalte. Dar, ca majoritatea lucrurilor, si aici sunt destule zone cenusii. De exemplu, ai nevoie de un telefon mobil. Dar nu trebuie sa cumperi cea mai recenta versiune iPhone imediat ce iese. Nu este intotdeauna ușor, dar sa iti faci timp pentru a face distinctia intre dorinte si nevoi te va ajuta sa mentii o viata fara datorii.

Invata sa te descurci

Continuand pe o tema similara, a invata sa te „descurci” este o abilitate esentiala pentru a duce o viata fara datorii. Pentru a continua cu exemplul telefonului mobil, atata timp cat telefonul face in mod fiabil ceea ce ai nevoie, nu exista niciun motiv sa cumperi unul nou doar pentru ca poate face mai mult. Sigur, este distractiv sa treci la cele mai recente si mai bune, dar a face acest lucru este scump si inutil. Conceptul de a te descurca cu ce ai este mai putin la moda decat a fost odata, dar parintii si bunicii nostri stapaneau mai bine acest domeniu.

Incepe sa planifici in avans

Exista momente in care poate parea ca o cheltuiala apare de nicaieri, cand, de fapt, stiam ca vine si nu ne-am gandit la asta. Gandeste-te la lucruri precum taxa anuala a masinii, vizite la familie sau cadouri de vacanta. Poate fi tentant sa scoti cardul de credit pentru a plati aceste cheltuieli. Insă, pentru a mentine o viata fara datorii, in schimb, e mai bine sa le planifici. Planifica-ti anul sa vezi unde se intampla cheltuieli periodice, apoi incepe sa pui bani deoparte pentru a le plati.

Continua sa urmezi bugetul

Atingerea unei libertati de datorii este o realizare uriasa. Si dupa ce ai trait dintr-un buget pentru a atinge acest obiectiv, este usor sa crezi ca poti lasa sa scada bugetul. Nu te lasa prada acestei ispite. Urmarirea unui buget este unul dintre lucrurile care te-au adus aici si este unul dintre lucrurile care te vor ajuta sa continui sa traiesti o viata fara datorii. Asigura-te ca verifici regulat bugetul si faci ajustarile necesare, dar nu renunta la el de tot.

Afla mai multe despre AXI Card