best live chat
Аnterior Următor

An nou – Inceput nou. Sa intelegem care obiceiuri financiare ne aduc succes.

Fiecare an nou este intampinat de cei mai multi cu bucurie si speranta, si asteptarile ca acest an va aduce mai mult succes decat cel precedent, ca ne va aduce momente frumoase si mult noroc. Trebuie sa stii insa, ca, depinde de tine si de actiunile tale cum va fi anul 2018 in mare parte. Mai ales cand vine vorba despre partea financiara. Tranzitia intr-un nou an este o perioada buna de a invata din greselile trecutului si de a face obiceiuri noi care iti vor aduce securitate financiara si prosperitate pe termen lung. Gasesti aici cateva exemple de asemenea obiceiuri, cu care poti incepe o schimbare.

Creearea unui buget lunar

Daca inca nu ai facut asta este timpul sa incerci. Bugetul lunar este foare folositor cand vine vorba despre venituri si cheltuieli, precum si planificarea si impartirea corecta a fondurilor. Pe de alta parte, lista cheltuielilor te va ajuta sa ai mereu o imagine clara despre unde stai financiar si iti arata cele mai bune optiuni si oportunitati pe viitor.  Daca urmaresti in mod onest aceasta lista iti va creste disciplina financiara, te va proteja de greseli si situatii grele. Beneficiile unui buget lunar sunt multe, te vei convinge dupa prima luna in care incepi sa faci lista.

Sa faci din economii un obicei regulat

A economisi este un alt obicei care iti va fi de ajutor. Mai ales daca inca nu ai reusit sa pui bani deoparte pentru zile negre.  Daca ai un fond de urgenta este un mare ajutor in situatii neprevazute sau urgente. Dar, ca sa poti strange astfel bani, a economisi trebuie sa se transforme intr-o obisnuinta. Ai fi surprins de rezultatele bune pe care le poti avea lunar daca pui deoparte o anumita suma de bani (chiar si una mica).

Controleaza cumparaturile facute la impuls

A cumpara bazat pe sentimente este, in mod sigur, una dintre cele mai mari probleme cu care ne confruntam toti cand vrem sa ne creeam o disciplina financiara. Cel mai rau aspect al acestor cumparaturi este ca, se refera in mod normal la produse care nu ne vor folosi deloc in viata de zi cu zi. Din aceast cazua iti recomandam o modalitate foarte buna de a scapa de acest impuls de a cumpara manat de emotii. Inainte sa cumperi un asa produs, gandeste-te o secunda la ce faci. In decursul acestui nimut trebuie sa hotarasti daca ai vrut sa cumperi acel produs inainte sa intri in magazin. Daca raspunsul este negativ, mai bine lasa produsul pe raft si iesi din magazin cat de repede poti.

Compara preturile

Nu iti fie teama sa intrebi pretul unui produs cand esti in magazine. A compara preturi diferite si a cladi cunostinte desptre valoarea reala a produselor poate fi doar in avantajul tau financiar. Adevarul este ca, multi evita aceasta practica pentru ca nu se cred destul de increztori. Cred ca ceilalti i-ar vedea zgarciti, deasemenea ar putea transmite semnale gresite despre statutul lor social. Toatea acestea insa, trebuie sa ramana pe locul doi cand vine vorba despre posibilitatile financiare. Incercarea ta de a face cele mai profitabile achizitii te va ajuta sa scapi de multe cheltuieli care nu sunt necesare, asa iti vei directiona banii spre aspect mai importante din viata ta de zi cu zi.

Creste cultura ta financiara

Si nu in ultimul rand, poti folosi timpul liber din weekend sa iti cresti cunostintele financiare. Cum poti atinge acest tel? Citeste literature specializata si cauta articole care te ajuta cu sfaturi despre finantele personale, sau vezi programe TV care au astfel de subiecte. Chiar daca acorzi 1 ora sau 2 in acest scop pe weekend, iti va fi de real ajutor pe termen lung. O mai buna intelegere a  acestor mecanizme din lumea financiara este un pas inainte spre solutii eficiente pentru tine din punct de vedere financiar.

Bineinteles, uneori pana di disciplina financiara si folosirea corecta a fondurilor disponibile nu ne pot garanta ca nu te vei afla in situatii dificile. In viata fiecaruia dintre noi, apar probleme neprevazute sau urgente. AXI card este card de credit flexibil si accesibil, prin el vei primi ajutorul de care ai nevoie. Alege AXI card si incepe drumul spre securitate si prosperitate financiara.

Afla mai multe despre AXI card