best live chat
Аnterior Următor

Care erau asteptarile de la institutiile de credit in 2017

Industria de creditare a evoluat foarte rapid in ultimii ani, in special luand in considerare noile tehnologii, care cu trecerea fiecarui an transforma din ce in ce mai mult lumea platilor financiare.

Statistica pentru 2016 arata ca gospodariile din America combinate datoreaza peste 60.4 milioane de dolari in datorii de credit, care este cea mai mare datorie adunata din trimiestrul 9 al anului 2007.

Anul trecut o singura gospodarie din America a acumulat datorii de 8.377 dolari pe cardurile de credit. Asta reprezinta o crestere considerabila in datorii in special comparat cu ultimii cinci ani.

Evident, beneficiul din folosirea cardului de credit ca instrument de plata este considerabil, in special luand in considerare ca aceste instrumente de plata ajuta detinatorii de card sa isi imbunatateasca istoricul de creditare si ratingul de credit. Din acest motiv, sunt strategii care joaca un rol crucial in a administra mai multe carduri de credit in acelasi timp, fiecare pentru un anumit tip de tranzactie. In acest fel detinatorul cardului poate beneficia de avantajele fiecarui card in parte, pentru scopul in care au fost create. Aditional, in acest fel utilizatorul de card isi face un istoric de creditare solid si reuseste sa se dovedeasca drept un utilizator responsabil, care merita increderea institutiillor financiare.

Cardurile de debit raman si ele leader, impreuna cu cardurile de credit, pe piata platilor. Defapt, platile in cash au pierdut din popularitate, in comparatie cu alti ani, potrivit cercetarilor in 2014, 43% din Americani alegeau un card de debit de cate ori trebuiau sa faca o plata, pe cand 35% alegeau cardul de credit pentru plati si cumparaturi. Numai 9% din populatia Americii alege sa faca orice plati cu bani cash. In 2017 aceste procentaje au fost supuse la schimbari semnificative, cu numarul celor care folosesc carduri de credit, fiind in continua crestere. Evident, tara noastra este putin in urma Americii de nord cand vine vorba de statistici, dar asta nu inseamna ca utilizatorii din Romania nu au inceput sa treaca la metodele de plata moderne.

Segmental business unde cardurile de credit detin pozitie fruntasa, este cea de retail online, unde cardurile de credit sunt metoda preferata de plata din cate se pare, spre deosebire de supermarketuri unde se prefera folosirea cardului de debit. Acest trend va ramane probabil neschimbat si anul acesta; in special cand ne gandim la platile din ce in ce mai mici facute in magazinele alimenatre.

In realitate, este mult mai usor de folosit cardul de credit la cumparaturi online sau la rezervarile facute online. Daca insa, vorbim despre cumparaturi traditionale in supermarket, pentru majoritatea alegerea inca este numerarul.

In urmatorii ani insa, aceasta tendinta s-ar putea sa treaca prin schimbari drastice, predominant din cauza tehnologiilor noi care patrund din ce in ce mai mult In zona platilor – de exemplu portofelul electronic. In practica, aceasta este o aplicatie usor de folosit pe telefon si este si gratis, asta se va dovedi o metoda usoara si convenabila pentru magazinele locale.

Un fapt curios este ca, in 2016 cardurile de credit fruntase au atras utilizatorii mai mult din cauza bonusurilor si programelor de loialitate oferite. Insa, anul acesta emitentii de carduri de credit se concentreaza mai mult pe detinatorul de card, asta include si cei cu profil cu risc ridicat. Cu alte cuvinte majoritatea institutiilor de creditare isi indreapta produsele catre clasa mijlocie, in acest fel nu ofera bonusuri luxoase ci reduceri in retelele de retail. In acest fel, atentia se va indrepta catre utilizatorii care trebuie sa isi imbunatatteasca ratingul de credit si pentru a face asta li se va acorda sansa sa detina un card de credit.

Si cardul AXI este concentrate asupra clientilor din Romania cu profil de risc ridicat. Ca sa iti primresti cardul de credit AXI nu este necesar sa ai un istoric de creditare perfect.tot ce trebuie sa faci este sa aplici pentru cardul tau AXI online sau sunand la 031 90 33 – cardul va fi livrat la tine acasa fara sa platesti nimic. Spre deosebire de produsele bancare, cu cardul AXI nu exista comisioane de administrare, nici de aplicare nici de aprobare. In cazul in care nu folosesti cardul, nu trebuie sa platesti absolut nimic.

Procedee similare, indreptate catre clasa de mijloc, vor prelua cu siguranta piata si industria de creditare si in anul care vine. Insa pana atunci, iti recomandam sa profiti de instrumental de credit care iti este cel mai potrivit si care merge cu stilul tau de viata.

Afla mai multe despre AXI card