best live chat
Аnterior Următor

Cei mai faimosi miliardari din lume de pe urma internetului

Acest articol este despre milionari. Acest articol este despre afacerisiti tineri, inovativi si ambitiosi, care ocupa pozitii fruntase in topurile globale pentru bilionari si sunt mereu in lumina reflectoarelor.

Urmatoarele randuri va prezinta unii dintre cei mai bogati afaceristi, care si-au facut averea multumita internetului. In 2016, numele alese au condus topurile din toata lumea la capitolul cei mai tineri bilionari, dintre care toti isi atribuie bogatiile internetului. Noi, pe de alta parte, cu fiecare click pe care il facem, contribuim la cresterea averilor lor.

1. Primul pe lista ca si profit net in 2016 se afla nimeni altul decat Jeff Bezos. El este fondatorul gigantului de e-commerce Amazon. Compania a fost fondata in 1995 in garajul lui Bezos in Seattle. El si alti developeri au inceput dezvoltarea unui software pentru comert online. Curand dupa lansarea companiei a trebuit sa inlocuiasca garajul cu un apartament deoarece proiectul era in crestere. Fapt mai putin cunoscut despre proiect este ca Amazon a inceput ca un magazin online pentru carti si prima comanda a fost facuta din Bulgaria.

Azi, averea totala a lui Bezos este echivalenta cu 45 de bilioane de dolari. Cu aceasta suma este fruntas pe lista de bilionari online in anul 2016. Performanta foarte buna! Mai ales pentru o afacere care a inceput intr-un garaj, nu crezi?

2. Locul doi merge la Mark Zuckerberg. Este imposibil ca acest top sa nu il aibe ca protagonist. Imperiu lui Facebook il pune pe locul doi printre bilionarii online. In 2016 a reusit sa se distanteze de ceilalti bilionari cu suma “modesta” de 44.6 bilioane de dolari disponibili in contul lui bancar. Cu totii stim povestea lui speciala, cum proiectul lui de facultate s-a transformat in cea mai mare retea de socializare care a fost vreodata creata.

Fiecare dintre noi ne verificam contul de Facebook macar odata pe zi, sau de mai multe ori pe zi. Nu exista firma care sa nu cheltuiasaca bani pentru publicitate si postari pe aceasta retea de socializare. Facebook joaca un rol important in crearea asa numitului sindrom “boala secolului 21” – diagnosticat si denumit oficial de catre psihologi ba chiar se mentioneaza si in cartile medicale. Sa numim cateva “sindromul Facebook”, dependenta de selfie si altele.

3. Larry Page si Sergey Brin de la Google sunt urmatorii pe lista, cu 35 bilioane de dolari de caciula. Din nou, compania a fost lansata intr-un garaj, dar de data asta in California – doi colegi de clasa lucrand imreuna la o idee de afaceri. Ei au inventat un algoritm pentru cautare pe web, care a fost cel mai bun de pe piata. Chiar si azi, nu exista nici un motor de cautare mai bun decat Google. Creatia lui Page si Brin face ca orice alt motor de cautare sa paleasca pe langa produsul lor. Aparent Google nu numai ca a creat un algoritm unic, dar si unul care produce milioane.

4. Jack Ma si al lui Alibaba fac deasemenea parte din topul nostru. El este descris ca unul dintre cei mai influenti bilionari de pe internet. Si nu are nimic de a face cu averea lui, care este undeva pe la 28 de bilioane de dolari. Motivul este povestea lui care da inspiratie si ofera incredere in succes pentru milioane de tineri si ii ajuta sa nu isi abandoneze visele.

Jack Ma s-a nascut intr-o familie foarte saraca pe timpul regimului comunist din China. El a fost respins de doua ori la examenul de la facultate si CV-ul sau a fost deasemenea respins de mai multe ori. Intre aceste respingeri a fost si aplicatia sa la KFC. Pana acum, CEO-ul si fondatorul Alibaba detine 7.8% din companie, si 50% din sistemul de plati Alipay.

Alipay opereaza cu peste 65 de banci si institutii financiare, inclusiv Visa si MasterCard. Utilizatorii sistemului de plata insuma peste 400.000. de curand, si strainii se pot inregistra cu cardul de credit in sistem si pot face plati.

5. Pana recent necunoscutul Ma Huateng (cunocut ca si Pony Ma) este urmatorul bilionar de pe internet. S-a nascut in 1971 in China. El a terminat facultatea de inginer software.  In 1998 el si patru prieteni ai sai au creat Tencent Holdings. Averea sa pe anul 2016 este de 24 bilioane de dolari. Si daca te intrebi ce servicii ofera compania iti oferim o scurta prezentare. Este una dintre cele mai mari companii de internet din China si din lume. Compania detine cel mai mare messenger instant din China. Inca odata, reteaua de socializare devine baza din spatele averii celui de al 5-lea cel mai bogat bilionar de pe lista noastra.

Afla mai multe despre AXI card