best live chat
Аnterior Următor

Cele 5 mituri despre bani – adevarat sau fals?

Despre bani se spun multe! Si bune si rele!  Haide sa vedem ce este adevarat si ce nu! In acest articol iti prezentam cele mai uzuale 5 mituri despre bani.

Cele 5 mituri despre bani – adevarat sau fals?

Mit 1: Cumpararea unei locuinte este o optiune mai buna decat sa inchiriezi una.

Realitatea:

Societatea ne invata ca trebuie sa terminam studiile, sa gasim un loc de munca, sa ne casatorim si sa cumparam o locuinta.

Depinde de stadiul in care te regasesti. Viata are mai multe etape, adasar, daca deja ai terminat studiile, ai deja un job, ai experienta, ai o relatie sau esti deja casatorit, atunci cumpararea unei locuinte este o idee buna. Viata ta are o stabilitate, o predictibilitate.

Dar, lucurile pot fi facute si altfel, in felul tau. Achizitia unei locuinte trebuie sa se intample doar atunci cand simti tu ca e momentul, nu ca asa trebuie.

Luarea unui credit pe 30 ani te leaga oarecum de un loc. Mai putina flexibilitate pentru mutarea in alta locatie, sau schimb de locuinte dupa cum schimbi jobul etc, mai multa responsabilitate.

Mit 2: Doar cei bogati pot face investitii.

Realitatea:

Se crede ca doar bogatii pot investi, cei cu salariu mediu nu au nicio sansa pentru astfel de actiuni financiare. Total fals. Cu o buna informare si educatie, oricine are o suma de bani, oricat de mica, poate investi.

Informeaza-te, cauta, analizeaza care sunt optiunile tale pentru investitii - pe termen scurt, fonduri de investitii pe termen lung sau altele.

Mit 3: Nu castig suficienti bani ca sa pot economisi.

Realitatea:

Este o vorba din batrani care spune ca mult castigi, mult cheltui; putin castigi, putin cheltui. Orice ban pus la pusculita este o rezerva care adunata, putin cate putin, face diferenta, ca sa fii acoperit la nevoie.  Toata lumea intampina situatii urgente si neprevazute, cand efectiv sa ai un ban deoparte te ajuta enorm.

Cum incepi sa economisesti? In primul rand, sa incepi sa pui deoparte o suma oricat de mica. Lunar. Sa iti intre in reflex. Apoi, sa urmaresti pe ce anume cheltui inutil, sa reduci costurille care nu sunt necesare si sa redirectionezi aceste fonduri catre pusculita cu economii.

Mit 4: Nu ma preocupa organizarea bugetului. Sotul sau sotia se ocupa de tot.

Realitatea:

Intr-o relatie, gestionarea banilor trebuie sa fie facuta de ambii parteneri. Asumarea chetuielilor, economiile si veniturile trebuie sa fie gestionate de comun acord. Fiecare parte trebuie sa aiba control asupra bugetului si un cuvant de spus cand se iau decizii de achizitie importante sau produse de creditare.

Mit 5: Conteaza banul fizic. Numerar!

Realitatea:

Uneori, numerarul este cea mai buna alegere, dar acest lucru nu este intotdeauna asa. Cardurile, de exemplu, ofera diverse protectii, garantii extinse, protectie împotriva fraudei. Dacă ti se fura  cardul acesta poate fi blocat. Nu poti face asta daca ti se fura portofelul cu toti banii in el.

AXI CARD: pana la 3000 RON, pentru cheltuieli urgente sau pentru bani intre salarii! Lunar!
  • Poti sa faci cumparaturi in orice magazin sau online, sau poti retrage numerar de la orice bancomat din Romania, fara sa platesti comision de retragere;
  • Poti solicita cardul de credit AXI Card online prin completarea unui formular simplu, dupa care te vom suna cu detalii; sau ne poti suna la telefon 031 90 33 si te ajutam noi
  • Fara comisioane pentru emitere si administrare card;
  • Fara comision pentru retrageri de numerar de la bancomate in Romania;
  • Livrare gratuita a cardului de credit la adresa furnizata de tine;
  • SMS gratuit pentru tranzactiile efectuate si sumele datorate;
  • Acces online la profilul personal de client, extras de cont si plati;
  • Servicii non-stop pentru client – asistenta tehnica.

Solicita AXI CARD: cardul de credit cu limita de pana la 3000 RON.