best live chat
Аnterior Următor

Sa avem acces la WiFi gratuit este ceva ce toti ne dorim si cu un bun motiv.

WiFi gratuit si cum trebuie folosit corect

Sa avem acces gratuit la WiFi este ceva ce toti ne dorim si cu motiv intemeiat. Tuturor ne place sa fim in contact cu lumea de oriunde la orice ora, in special cand suntem departe de casa. Multe restaurante, malluri, magazine, parcuri si alte locuri publice ofera servicii de WiFi.

Poate si tu, indiferent ca esti intr-o cafenea, magazin de haine sau cladire de birouri, preferi sa profiti de conexiunea de internet pe care o gaseste smatphone-ul tau. Aceste retele gratuite, in cele mai multe cazuri sunt numeroase si poti chiar sa alegi ce retea WiFi vrei sa folosesti. Multumita acestui “avantaj” oferit de unele restaurante, malluri sau magazine, ai sansa de a fi constant in legatura cu prietenii, sa iti verifici mail-urile, sa fii la zi cu cele mai noi stiri, sau pur si simplu sa navighezi pe internet in cautarea unei oferte bune.

Internetul gratuit cand esti prin oras iti ofera sansa de a compara preturile produselor oferite in magazinele fizice cu cele online ca sa faci alegerea corecta, gasind cel mai bun pret si cea mai buna oferta. Totusi, stiai ca retelele gratuite pe care le iubesti asa de mult au o optiune aditionala la care nu te gandesti?

Retelele de WiFi gratuite sunt capabile sa scaneze si sa urmareasca tot istoricul din browser-ul tau, cat timp esti conectat la retea. In acest mod ei pot obtine multe informatii despre tine si despre interesele tale; cu alte cuvinte – asemenea retele de WiFi reprezinta un real pericol pentru siguranta ta online si iti invadeaza spatiul privat.

Desigur, companiile folosesc aceste informatii numai pentru cercetare de piata. Cu sute sau chiar mii de oameni accesand aceeasi retea de WiFi zilnic, aceasta metoda de urmarire indirecta ofera o cercetare rapida si usoara in comportamentul si interesul utilizatorilor. Multumita acestor “baze de date” companiile pot dezvolta campaniile lor de marketing si pot oferi promotii intr-un mod mai efectiv.

Un alt lucru, important pentru tine de stiut in legatura cu internetul gratis, este ca te poti conecta cu fiecare dintre ele intr-un mod diferit. De exemplu, in unele restaurante conexiunea la reteaua de WiFi gratuita necesita o parola, care poate fi obtinuta de la un angajat. In alte locuri, cum ar fi aeroporturi sau statii de autobuz, dupa gasirea retelei, ti se va cere sa te inregistrezi ca sa poti accesa serviciile. 

Indiferent de modul in care te conectezi la o retea, este intotdeauna o idee buna sa verifici politica de Securitate al furnizourlui retelei ca sa afli ce aspecte ale sesiunii tale sunt salvate.

Este necesar sa iti reamintim, ca a folosi cardul tau AXI in timp ce esti conectat la o retea de WiFi necunoscuta, nu este recomandat, in special daca nu cunosti politica de Securitate a retelei. Daca nu gasesti o asemenea informatie despre retea poti cere de la un angajat.

Tine minte ca, numele tau, adresa si alte informatii confidentiale pot fi facute publice numai daca tu iti dai acordul. Adica, toate datele stranse in timpul sesiunii tale de internet ar trebui sa ramana anonime. Insa, daca de exemplu, te plimbi in magazinul din apropiere si te conetctezi automat la reteaua de WiFi gratuita prin telefon, este foarte posibil ca diferite reclame ale magazinleor din jur sa inceapa sa apara in browser-ul tau.  Asta este posibil cand furnizorul de internet are acces la setarile tale de GPS.

Defapt, fie ca informatiile adunate de catre furnizorii de WiFi sunt personalizate (ti-ai dat acordul sa iti fie folosite datele personale) sau anonime, datele colectate pot fi folosite la numeroase tipuri de proiecte de afaceri si promotii.

La ce ar trebuie sa fii foare atent este pericolul pe care il reprezinta retelele publice de internet, si prin care un hacker iti poate fura toate informatiile personale, inluzand parolele. Multi oameni fac greseala de a face cumparaturi online  cu cardul de credit in timp ce sunt conectati la o retea WiFi gratuita – in acest fel ei risca sa le fie furate parolele impreuna cu informatiile despre cardul de credit, ceea ce poate duce cu usurinta la frauda financiara.

Din acest motiv, ar trebui sa te asiguri ca paginile web pe care le accesezi sunt sigure si protejate (cauta lacatul inchis din fata adresei de web, ca aparatul tau mobil are un sistem de Securitate instalat si ca ai verificat reteaua la care te-ai conectat. Folosirea corecta a retelei WiFi asigura platile tale sigure si fara probleme cu cardul AXI.

Iti poti folosi cardul de credit AXI sa iti asiguri independent financiara si sa cumperi produsele pe care ti le doresti oricand, platind cash sau prin POS ori online.

Afla mai multe despre AXI card