best live chat
Аnterior Următor

Shopping online sau in magazine – ce trebuie sa stii?

Sunt oameni care prefera magazinele traditionale. Insa, sunt altii care prefera shopping-ul online modern. Indiferent de clientul care esti, vrem sa iti impartasim cateva statistici interesante, care compara magazinele online cu rivalii mai traditionali.

In mod curent in Statele Unite ale Americii asa numita achizitie offline este de 10 ori mai mare decat cel online. Afacerile pe internet se dezvolta in ritm alarmant, si in urmatorii 5 ani este asteptat ca aceasta statistica va arata diferit fata de cum este acum.

Conform unui studiu facut la Americani, 51% prefera sa cumpere online, pe cand 49% prefera magazinele traditionale fizice. Insa, acelasi studiu arata ca 67% dintre “milleniali” prefera shopping-ul online in loc de magazinele normale – un fapt preconizat si deloc surprinzator. Unul dintre cele mai importante motive pentru care oamenii prefera shopping-ul online este faptul ca, le permite sa faca achizitii cand doresc – 24/7. Nu este necesar sa urmarim programul de lucru al magazinului; poti sa stai pe canapea, cauti pe internet si alegi dintre miliardele de produse la oferta – de la haine pana la accesorii la preturi promotionale pana la orice altceva iti doresti. Cumparaturile online inlesnesc comparatia de pret usoara si este un alt motiv pentru care utilizatorii prefera sa cumpere online. Cumparaturile pe internet iti permit sa navighezi prin diferite magazine, sa compare preturi si produse si sa profiti de cel mai bun avantaj la produsul dorit. Pana la urma asta ne dorim de la cumparaturi – posibilitatea de a gasi produse de calitate la preturi bune. Asta este posibil si prin metoda traditionala de shopping, ia mult mai mult efort sa te duci de la un magazin la altul si sa compare preturi si produse in acest fel. Cu internetul, insa, procesul devine simplu.

In plus, shoppingul online este popular din mai multe motive – posibilitatea de a cumpara produse noi prin promotii regulate despre care afli usor.

Adevarul este ca, in timp ce cumparaturile offline sunt mai populare in Statele Unite, cele online se dezvolta si cresc de trei ori mai repede decat cele traditionale.

Din totalul bugetului de cumparaturi, Americanii cheltuiesc 64% in magazine si 36% la retailer online.

In medie, cei din America de Nord fac undeva la 19 tranzactii online pe an comparativ cu Australia cu aproape 16 tranzactii online pe an. Cei din America de Sud fac undeva pe la 12 tranzactii online pe parcursul a 12 luni; pe cand Europa de Vest ramane in urma Americii de Nord cu 18 tranzactii online pe an. Asia insa, conduce in aceste statistici; cei de acolo fac 22 de tranzactii in medie pe an.

Potrivit unui studio facut de Shopping.fm, despre motivele pentru care oamenii aleg magazinele online in detrimentul celor traditionale, au fost obtinute urmatoarele rezultate:

58% - magazinele online sunt deschise permanent

54% - preturile pot fi comparate

46% - promotii online si discount-uri

40% - castigi timp

Acelasi studiu arata de ce oamenii prefera magazinele traditionale celor online:

56% - acorda acces la produse

55% - produsul se poate incerca

41% - ai posibilitatea de a vedea daca produsul este ce iti doresti

34% - cumparaturile online dureaza pana se livreaza

25% - taxele de livrare sunt mari la cumparaturile online

Alt fapt curios este ca aproximativ 66% din femei declara ca prefera sa aibe posibilitatea sa atinga produsul cand fac cumparaturi, acesta fiind motivul pentru care majoritarea opteaza pentru magazinele traditionale in loc de online.

Pe de alta parte, cumparatorii online sunt mai inclinati sa citeasca recenzii la produsele alese; pe cand doar 39% din cei care cumpara in magazine normale citesc recenzii.

Cele mai cautate produse online, inainte de a fi cumparate din magazine traditionale sunt:

58% - electrcasnice

54% - electronice

49% - articole barbati

44% - jucarii si jocuri video

41% - ustensile de gatit

40% - parti auto

Canalele de internet de unde utilizatorii aduna informatii include: reclama online, review-uri online, recomandari pe bloguri si retele sociale sau centre de internet.

Pe de alta parte canalele offline de a lua aceste informatii sunt: magazine de brand, reclama spusa, recomandari de la membrii.

Oricare modalitate ai allege de a face cumparaturi, nu uita sa fii atent la cele mai bune promotii si sa stii exact ce buget ai inainte de a cumpara – daca faci achizitii impulsive nu este o idee buna niciodata. Insa, daca vrei sa ai bani pentru cheltuieli neprevazute, pentru cumparaturi sau orice altceva, cardul de credit AXI este perfect pentru tine. Cardul de credit AXI card se muleaza pe nevoile tale si il primesti gratuit la o adresa aleasa de tine.

Afla mai multe despre AXI Card