best live chat
Аnterior Următor

Zambete din intreaga lume de Ziua Pacalelilor

1 Aprilie este simbolul fericirii si al rasului sanatos. Aproape totul este permis in aceasta zi. De la glume mici nevinovate intre oameni pana la mass-media care publica povesti si stiri incredibile care pacalesc multa lume. In aceasta zi poti spune sau face orice si cei mai multi oameni nu pierd ocazia sa glumeasca impreuna cu familia sau prietenii.

Inca nu se poate spune cu siguranta de unde a originat aceasta zi haioasa.

Cea mai veche referire la Ziua Pacalelilor pare a fi, potrivit Museum of Hoaxes, un fragment dintr-un poem flamand din 1539, in care un barbat si-ar fi pacalit servitorul chiar intr-o zi de 1 aprilie.

Prima referire insa s-ar putea fi Festivalul Hilaria (un festival roman), care se desfasura pe 25 martie, si Medieval Feast of Fools, care se desfasura pe 28 decembrie, o zi care inca este marcata in unele tari.

O tara care este considerata locul de nastere al zilei de 1 aprilie este Franta. Aici 1 Aprilie este inceputul anului in loc de 1 Ianuarie. Motivul este inlocuirea calendarului Julian cu cel Gregorian. Francezii au ramas atat de nemultumiti ca si-au trimis felicitarile de Craciun de 1 Aprilie. Este numita ziua pestelui.  

Marea Britanie in 1860. Cativa gentelmani Britanici au fost invitati la ceremonia spalarii leilor albi pe 1 Aprilie. Un numar de gentelmani naivi nu s-au indoit nici o secunda si chiar si-au luat si sotiile la locul respectiv. Timp de 40 de ani, aceasta zi a fost sarbatorita ca si ziua prostilor. In Anglia, in aceasta zi poti face glume de la miezul noptii pana la pranz si apoi se striga April’s fool.

Dar ca sa ne oprim aici cu teoriile depsre originea zilei iata cateva glume populare de spus in aceasta zi.

1 Aprilie, 1950 – televiziunea nationala din Olanda a anuntat ca turnul inclinat din Pisa a fost demolat. Din cauza lipsei internetului in acea perioada sute de oameni au crezut povestea.

1 Aprilie, 1957 – BBC a raportat ca in Alpii Elvetieni au descoperit o plantatie incredibila de spaghetti. Noua agricultura a intrigat lumea care a inceput sa sune televiziunea pentru detalii.

Pe 1 Aprilie, 1974 un locuitor din Alaska s-a urcat pe varful unui Vulcan inactiv si a aprins cateva pneuri. Vulcanul nu fusese activ mai mult de 300 de ani. Asta a cauzat o panica incredibila printre locuitori care stateau la poalele vulcanului si au pregatit evacuarea.

1 Aprilie, 1976 – faimosul astronom Englez Patrik Mur a anuntat ca se intampla o intoarcere brusca a planetelor si gravitatea va lipsi pentru o perioada. Sute de oameni care au auzit stirea au raportat simtind imponderabilitate exact in acel moment!

1 Aprilie, 1998 – ziarul New Mexicans for Science a anuntat ca in Alabama Pi se schimba de la 3.14159 la 3.

1 Aprilie, 1998 – a erupt confuzia si supararea asupra discriminarii in randul dreptacilor, datorita unui articol in presa din SUA care scria ca o anume companie Today care face sandwich-uri, va lansa primul sandwich pentru stangaci.

1 April, 2006 – Daily Mail a anuntat ca Toni Blair a vopsit cu rosu usa de pe Downing Street care este neagra.

1 Aprilie, 2008 – BBC a facut un reportaj despre o colonie de pinguini zburatori. Un segment video elaborat a fost produs in care Terry Jones se plimba cu pinguinii in Antarctica, si urmeaza zborul lor pana in Amazon.

Pe acea data, Times a publicat ca, s-a facut un nou sistem de activare a cardurilor de credit prin cantec.

Este randul Bulgariei sa fie inclusa intr-o farsa. S-a intamplat cand secretarul de stat al SUA John Keri a anuntat ca au eliminat vizele pentru Bulgaria. El a declarat ca si raspuns pentru jurnalisti ca masura se va lua imediat.

Bing in 2015, a lansat un produs fictiv numit “Cute Cloud” (norul dragalas), care era un hub pentru cadouri si video cu animale dragute.

FM radio SOUTHEM anunta ca pe 1 Aprilie 2001, o copie al Titanic va fi lansat pe apa, si va trece canalul Manecii. Mii de Britanici s-au dus la stanca Beachy Head sa se uite. Ca o consecinta, stanca s-a rupt sub greutate si dupa trei zile a cazut in apa.

CAPITAL RADIO a transmis un plan al guvernului secret numit “operatiunea PARALAX” prin care calendarul Britanic va fi sincronizat cu cele de pe glob. Anglia se va grabi sa revoce 2 zile, Aprilie 5 si Aprilie 12. Ca si rezultat al operatiunii aceste zile vor fi complet sarite. Englezii practici si complet naivi intrebau daca vor mai putea sa isi serbeze ziua de nastere in acele zile.

In Spania, ziua pacalelilor este sarbatorita cu ziua inocentilor pe 28 Decembrie.

Ikea a anuntat lansarea in Australia al unui scaun special pentru caini ca sa poata si ei sa stea la masa cu stapanii.

1 Aprilie, 1962 – in Suedia au publicat un mesaj care spunea ca folia de aluminiu este anti radar si daca oamenii isi infasoara televizorul in folie nu vor mai plati cablul. Pana seara tot stocul de folie s-a terminat din magazine.

La final, putin umor financiar.

 In Stelenbush, Africa de Sud, un grup de barbati inarmati cu pistoale cu apa au dat buzna intr-o banca, au atintit armele pe angajati si au strigat: “acesta este un jaf vrem banii!”. Speriata, casiera a dat banii din seif. In acel moment a sunat alarma. Apoi, hotii au aruncat banii si au strigat gluma de 1 Aprilie si au fugit de la locul faptei.

O doamna din australia Virgin Money a lansat cardul de credit care daca este frecat miroase a…gratar. Scopul acestui card a fost sa incapsuleze spiritual Australiei si sa le aminteasca proprietarilor de pamant de carnati proaspat prajiti. Ea a explicat ca popularitatea acestui card de credit este asteptata de la Australienii care calatoresc in strainatate. Asa vor avea mereu ceva sa ii reaminteasca de casa. 

Va dorim multe zambete si glume cumpatate!