Cum pot obtine pensionarii un credit?

Cum pot obtine pensionarii un credit?

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 07.03.2022
blog-views-icon 972

Persoanele retrase din activitate pot apela pentru servicii financiare de creditare la institutiile bancare si nebancare.

Daca vorbim de obtinerea unui credit bancar, variantele sunt conditionate de varsta. De regula, bancile acorda credite persoanelor cu varsta maxima de 70 de ani. In unele cazuri, institutiile pun conditia ca pana la varsta de 70 de ani sa fie incheiata rambursarea creditului. Totodata,  aceasta limita de varsta poate fi chiar mai mare, in functie, insa, de tipul de credit accesat, de suma pe care o doresti, dar si de banca la care apelezi. 
In schimb, la fel ca la orice alt credit, trebuie sa faci dovada unui venit constant. In acest caz facem referire, evident, la veniturile obtinute prin pensie. In functie de suma pe care o primesti, ti se va putea calcula si suma maxima pe care o poti solicita in cadrul unui credit bancar. 
Credite rapide 
Pentru accesarea unui credit finantat de o institutie financiara nebancara, este de preferat ca banii de pensie sa-ti fie virati intr-un cont bancar. Majoritatea IFN-urilor solicita un extras de cont pentru a face dovada veniturilor constante obtinute. 

Deoarece tipurile de credite oferite de IFN sunt, de regula, pe o perioada mai scurta, unele institutii nu impun o limita maxima de varsta. Astfel, pensionarii pot avea acces la credite rapide chiar si in cazul in care sunt trecuti de 70 de ani, conditiile fiind mai permisive decat in cazul bancilor. 

AXI Card, card de credit si pentru pensionari
Unul dintre serviciile accesibile pensionarilor este si AXI Card.Prin intermediul unui astfel de card, pensionarii pot primi 3.000 de lei pe care ii pot cheltui oricum doresc.

AXI Card iti este trimis direct la domiciliu, si, ulterior, dupa activare, te vei putea bucura de toate beneficiile sale. Cardul poate fi folosit atat pentru plati online, cat si pentru plati la terminale POS. Mai mult, posesorii unui card AXI pot sa retraga numerar de la orice bancomat, fara a li se percepe vreun comision.

Clientii AXI Card nu vor trebui sa plateasca taxe de emitere card, de intretinere card sau alte comisioane. Fiecare utilizator va avea de achitat dobanzi doar pentru suma de bani folosita. In cazul in care nu folosesti banii de pe AXI Card nu ai de plata nimic.
Acestea sunt doar cateva dintre motivele pentru care AXI Card este un produs care se adreseaza persoanelor care vor un credit pe care sa-l poata folosi cum doresc.

In plus, pentru accesarea AXI Card, se ofera o sansa chiar persoanelor care sunt inregistrate cu istoric de creditare negativ.

Nu uita de gradul de indatorare. Indiferent de unde decizi sa te imprumuti sau care este tipul de credit pe care vrei sa-l accesezi, gradul de indatorare este unul dintre factorii decisivi ce stau la baza stabilirii sumei ce o poti imprumuta. Potrivit legilor BNR, gradul de indatorare nu poate sa depaseasca 40% din veniturile nete, in cazul creditelor in lei. Pentru creditele in valuta, gradul maxim este de doar 20%. 

0 comentarii