Cum sa ne planuim bugetul de Craciun fara sa il depasim?

Cum sa ne planuim bugetul de Craciun fara sa il depasim?

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 27.11.2017
blog-views-icon 4080

Cu venirea Craciunului si Anului Nou, toti se pregatesc pentru marea cheltuiala. Intre inceputul lui Noiembrie si sfarsitul lui Decembrie, portofelul fiecaruia tinde sa se subtieze si banii sunt cheltuiti pe cadouri si petreceri. Insa, sarbatorile nu sunt un motiv sa iti lasi bugetul sa o ia razna. In loc sa faci asta, cum vine Noiembrie, ar trebui sa stai si sa planuiesti bugetul cu grija.

Mai jos cateva ponturi utile pe care le poti folosi sa planuiesti bugetul in avans si sa eviti capcanele financiare, cheltuiala in exces sau cumparaturile impulsive. Multumita acestui plan proactiv, vei putea sa cheltuiesti mai cumpatat si sa castigi cel mai mult din experienta ta de shopping.

Toti tindem sa lasam cumparaturile pe ultimul moment posibil – mai tarziu in Decembrie sau chiar inainte de Craciun. Procedeaza corect si incepe sa planuiesti cumparaturile in avans ca sa economisesti bani si sa eviti stresul.

Pasul unu: sa stii sigur cati bani poti aloca

Indiferent daca iti planuiesti bugetul lunar sau nu, in acest caz ar trebui sa stai si sa planuiesti banii inainte de a merge la magazin si de a cheltui pe cadouri. Planuieste bugetul lunar sa vezi cati bani iti mai raman. Apoi, decide cat vrei sa cheltuiesti in total si cat vrei sa dai pe fiecare cadou in parte. Pune bani deoparte pentru cadouri de ultim moment, in caz ca primesti o invitatie surpriza la o petrecere sau o sueta cu prietenii.

Scopul este ca tu sa ai destui bani pentru cumapaturi fara sa iti cheltuiesti economiile sau banii de factura.

Pasul doi: pregateste o lista

Noteza totate persoanele – copii si adulti -  pentru care vrei sa oferi o bucurie de Craciun cu un cadou bine gandit numai pentru ei. Ar trebui sa planuiesti si periopada in care o sa faci cumparaturile. In acest fel vei putea sa cumperi unele cadouri mai devreme si altele mai tarziu – poate chiar dupa Craciun, cand reducerile sunt cele mai mari.

Pasul trei: planuieste cumparaturile din timp

Desi poate crezi ca e devreme, este mai bine sa cumperi cateva cadouri mai din timp. Preturile tind sa urce inainte de sarbatori, din aceasta cauza evita sa cheltuiesti in exces, incepe cumparaturile devreme. Este o idee buna sa te plimbi prin mai multe magazine cu o luna inainte de sarbatori sa verifici preturile si sa gasesti cele mai bune oferte. Profita de orice reducere. Daca nu ai timp sa cauti in magazine, verifica preturile online. Multumita internetului poti incepe cumparaturile chiar acum – fara sa pui un picior in mall. Cu cat mai devreme incepi cumpraturile, cu atat vei fi mai putin stresat; de asta in acest mod vei evita cumparaturile impulsive.

Profita de rezervarile early booking pentru vacanta

Daca ai planuit sa calatoresti de Craciun sau Anul Nou sau visezi la o mult asteptata vacanta de schi, este timpul sa alegi si sa rezervi totul in avans. Rezervarile timpurii facute pentru vacanta iti permit sa profiti de reduceri, care mai mult ca sigur vor disparea in Decembrie.

La final, cateva ponturi despre cadouri:

Persoana careia ii dai cadou, nu stie ce va primi sau daca ai avut bani si timp sa le cumperi. Nu te simti vinovat si nu iti cere scuze – doar da cadoul. Trebuie sa iei in considerare dorintele oamenilor pentru care cumperi – nu pe ale tale.

Pastreaza chitantele – in special pentru cadourile scumpe – in caz ca trebuie sa le returnezi.

Nu iti cheltui toti banii pe cadouri scumpe. Cele mai bune sunt cele date din inima.

Nu uita sa vizitezi un targ de Craciun si cumpara ceva pentru donatii. In acest fel vei ajuta pe cineva care are nevoie sa primeasca un cadou frumos.

Cardul de cadouri poate parea impersonal, dar sunt o alegere buna pentru o persoana careie nu ai idee ce sa-I cumperi.

Poti chiar sa iti prepari propriile cadouri de Craciun si sa iti impresionezi familia si prietenii.

Nu uita sa ascunzi cadourile bine!

Sarbatorile sunt o perioada in care petreci timp cu familia si prietenii. Insa, poate fi si cea mai scumpa perioada din an. Daca iti planuiesti bugetul de pe acum, vei putea sa eviti problemele financiare mai tarziu. Incepe sa planuiesti acum, ca sa poti sa te bucuri de sarbatori si sa te distrezi. Ia in considerare ponturile noastre de cumparaturi inteligente si cumparaturi de cadouri pentru cei dragi tie.

0 comentarii