best live chat
Аnterior Următor

Top 10 jocuri de societate despre administrarea banilor

In 1883 George Parker a creat jocul “Banking”. De atunci au aparut jocuri similare despre teme financiare si au reusit sa creasca in popularitate nu doar pentru ca sunt placute ci pentru ca sunt educationale.

Iata cateva dintre cele mai bune jocuri de masa despre administrarea banilor.

Acquire (Cumpara)– jucatorii investesc in companii si prin manevre strategice incearca sa isi pastreze mare parte dintre actiuni. Afacerea creste si se combina adaugand titluri si fiecare joc are o viata a lui. Acquire a fost lansat de multiple ori dealungul anilor, care este o dovada a calitatii si relevantei care indura.

Este potrivit pentru 2 pana la 6 jucatori de la 12 ani in sus.

Power Grid (Reteau electrica) – scopul acestui joc este ca un jucator sa alimenteze orase cu electricitate prin competitie. Jucatorii trebuie sa cumpere statii de electrificare si materiale ca sa poata creea propria retea de electrificare. Se poate juca de 2 pana la 6 jucatori, de la 12 ani in sus.

Automobile (Automobilul) – jucatorii se intrec in industria de automobile prin construirea vehiculelor de calitate mai mica sau mai mare. Fiecare jucator trebuie sa isi administreze investitia de productie in mod corect prin echilibrarea cererii de automobile cu furnizarea de automobile.

Se poate juca de 3 pana la 5 jucatori, de la 12 ani in sus.

The Game of Life (Jocul Vietii) – in acest joc clasic, jucatorii trebuie sa aleaga drumul de viata pe care vor sa porneasca, riscand in diferite feluri, facand si pierzand bani si fiind pusi in fata multor situatii necunoscute. Totul se intampla relativ repede si jucatorul cu cei mai multi bani castiga. Se poate juca de 2 pana la 4 jucatori, de la 8 ani in sus.

Modern Art (Arta moderna) – un joc pentru iubitorii de arta, transforma jucatorii in curator de muzeu in licitatia pentru picturi de la artisti contemporani. Posibilitatea de a intra in posesia picturilor de la artisti populari creste valoarea colectiei tale. Strategia fiecarui jucator se schimba in functie de cine sunt licitatorii. Acest joc este foarte haios pentru ca nici un joc nu este la fel. Se poate juca de 2 pana la 5 jucatori, de la 14 ani in sus.

Merchants of Amsterdam (Comercianti in Amsterdam) – Jucatorii sunt transportati inapoi in timp in anul 1600 sa administreze licitatii si sa participle in curse de barci, sa administreze inventar si depozite si, import export de bunuri. Ceasul mecanic ofera un element placut si psihologic jocului. Se poate juca de 3 pana la 5 jucatori, de la 10 ani in sus.

Brass – cunoscut si sub numele Brass: Lancashire, este un joc care se focuseaza pe crearea unei strategii economice sa bata competitia pe timpul revolutiei industriale. Jucatorii creeaza, construiesc si mentin industria lor si isi vand propria productie. Este un joc de masa foarte valoros si potrivit pentru copii. Se poate juca de 3 pana la 4 jucatori, de la 14 ani in sus.

Genoa – Totul este negociabil in acest joc creativ si negociabil. In mod normal, inainte de negociere produsul trebuie intai aprobat de catre comerciantii din Genova. Jucatorii cumpara bunuri, incheie livrari si castiga bani prin increderea in colegi prin incheierea unori intelegeri favorabile pe produse in timpul tranzactiilor comerciale. Jocul ofera ponturi folositoare si tactici despre cum sa administram banii in mod corect si iti permite sa iti perfectionezi tehnicile de negociere. Se poate juca de 2 pana la 5 jucatori, de la 12 ani in sus.

Payday (Ziua de plata) – Urmarind un joc care se desfasoara in decursul a 31 de zile, jucatorii ar trebuie sa incerce sa administreze resursele financiare disponibile (sau indisponibile), in timp ce asteapta salariul la sfarsitul lunii.  Jucatorul cu valoarea neta cea mai mare la sfarsitul jocului castiga. Este un joc care ne invata lectii reale de viata. Este recomandata copiilor si adultilor. Se poate juca de 2 pana la 4 jucatori, de la 8 ani in sus.

Monopoly - Monopoly este un joc clasic de vanzare cumparare imobiliare. A ramas unul dintre cele mai populare jocuri de societate de decenii. Si sunt motive intemeiate pentru asta. Jucatorii pot alege sa joace versiunea clasica a jocului sau sa opteze pentru variatiile multiple existente. Este un favorit intre familii pentru ca invata atat pe cei tineri cat si pe cei mai in varsta cum sa isi administreze finantele in mod corect, cum sa faca trading in mod eficient si sa aleaga proprietati lucrative. Se poate juca de 2 pana la 8 jucatori, de la 8 ani in sus.

Aceste jocuri sunt unelte valoroase care ajuta sa iti administrezibanii banii in mod destept. Aditional, ce putem sa adaugam la aceste talente folositoare este posibilitatea de a-ti administra suma creditului in mod sensibil. Asigura-te ca platesti factura cardului tau de credit la timp si ca nu risipesti banii pe lucruri care nu sunt necesare acestea sunt obiceiuri foarte utile pe care este bine sa le adopti. Ca sa ne asiguram ca toate acestea sunt posibile, iti oferim cardul AXI Card – un card de credit care iti ofera noi posibilitati si flexibilitate fara sa te ingreuneze taxele bancare si procedurile.

Afla mai multe despre AXI Card