best live chat
Аnterior Următor

5 trucuri sa cheltui mai putin

Preturi mari, costuri cu viata de zi cu zi crescute, provocari financiare la top pasul. Sa fii chibzuit si sa folosesti niste mici trucuri pentru a cheltui mai putin? Sigur, dar cum?

De multe ori, dupa ce platesti toate ratele, facturile, transport, alimente, constate ca din salariul tau nu mai ramane mare lucru… Exista oare solutii sa nu ne regasim constant in aceasta situatie? Da. Secretul este sa faci schimbari zilnice, cu efecte garantate – de la modul in care te deplasezi pana la ce mananci.

Becuri economice

Stim cu totii ca factura la energia electrica este un cost deloc de neglijat.

Asa ca nu este deloc o idee rea sa facem ceva sa reducem costurile. De la a nu lasa aparatele electrocasnice in priza daca nu sunt folosite, stingerea becurilor daca nu stam in camera respectiva, pana la inlocuirea tuturor surselor de lumina cu becuri economice. Sunt mai scumpe, dar pe termen lung se recupereaza investitia.

Mergi pe jos

Daca se poate, cand se poate, mergi pe jos la munca (sau foloseste bicicleta).

Fie ca mergi la munca folosind masina personala sau mijloacele de  transport in comun, exista un cost.

Daca locul de munca este in proximitatea ta, nu ar fi rau sa iei in considerare, mai ales cand timpul permite, sa mergi pe jos la serviciu si astfel sa elimini costul de transport.

Poate ca nu este chiar comod la inceput, dar daca ai in minte motivatia de a taia din costuri si faptul ca iti intaresti si sanatatea prin miscare, atunci ai doua avantaje din start.

Daca e ceva de mers si poti lua bicicleta, atunci ai si economie de timp la pachet.

Pregateste mancarea acasa

Cand ti-e foame, mai ales la serviciu, varianta la indemana este sa comanzi ceva sau sa cumperi ceva rapid gata preparate, sau de la patiserie. Si nu este deloc ieftin. De ce sa nu anticipezi si sa te organizezi din timp.

Pregateste un meniu saptamanal, gateste de 2-3 ori pe saptamana acasa, pune-ti mancarea de pranz la pachet de acasa.

Cumpara produse in cantitati en-gros – vei plati mai putin pe bucata

Aceast truc este util atat atunci cand cumperi mancare, dar si cand cumperi produse necesare pentru casa: detergenti, produse de ingrijire, etc.

Cand achizitionezi pachete la bax pretul pe bucata scade. Poate ca platesti mai mult dintr-o data sa cumperi 6 sticle de ulei fata de 2, insa pe termen lung economisesti pentru ca pretul per sticla este mai mic.

Distractie si mese cu prietenii si familia acasa

De ce sa iesi in oras sa te vezi cu prieteni dragi cand ii poti invita la tine acasa si sa faceti impreuna o masa, un gratar, sa pregatiti niste cockteiluri? Cheltuielile pentru acest festin cu siguranta vor fi mai mici decat in oras la restaurant.

Puteti face prin rotatie seara de distractie in week-end, organizat la fiecare dintre prietenii din gasca sau membrii familiei, pe rand.

Cardul de credit AXI Card este ca un prieten la nevoie, inclusiv daca iti trebuie ajutor extra pentru cheltuielile tale zilnice.

AXI Card: pana la 3000 RON, pentru cheltuieli urgente sau pentru bani intre salarii! Lunar!

  • Dobanda de DOAR  0.2 % pe zi;
  • Poti sa faci cumparaturi in orice magazin sau online, sau poti retrage numerar de la orice bancomat din Romania, fara sa platesti comision de retragere;
  • Poti solicita cardul de credit AXI Card online prin completarea unui formular simplu, dupa care te vom suna cu detalii; sau ne poti suna la telefon 031 90 33 si te ajutam noi
  • Fara comisioane pentru emitere si administrare card;
  • Fara comision pentru retrageri de numerar de la bancomate in Romania;
  • Livrare gratuita a cardului de credit la adresa furnizata de tine;
  • SMS gratuit pentru tranzactiile efectuate si sumele datorate;
  • Acces online la profilul personal de client, extras de cont si plati;
  • Servicii non-stop pentru client – asistenta tehnica.

Solicita AXI Card: cardul de credit cu limita de pana la 3000 RON.