best live chat
Аnterior Următor

Modalitati usoare si ieftine sa fim mai eco

Daca nu ai facut efortul de a "fi eco", deoarece crezi ca va fi costisitor si consuma timp, gandeste-te din nou. Exista o multime de lucruri minunate si semnificative pe care le poti face pentru a trai un stil de viata mai ecologic si mai sustenabil, care sunt super accesibile. De fapt, unii ar putea chiar sa ajunga sa iti economisesti bani. Arunca o privire la aceste modalitati ieftine si usoare de a fi eco.

Scapa de produsele din hartie

Nu exista nici o indoiala ca prosoapele de hartie si servetelele sunt convenabile. Dar sunt si scumpe, ocupa o gramada de spatiu in centrele de deseuri si utilizeaza o multime de resurse cand se produc. (chiar si cele din hartie reciclata). Treci mai degraba la carpe si servetele de panza. Vechile prosoape, cearsafuri si tricouri fac carpe de curatare perfecte si nu costa nimic, plus reutilizarea acestora ajuta la reducerea cantitatii de deseuri din materiale textile. Servetele din panza sunt ieftine si reutilizabile, plus un pic mai civilizate decat omologii lor de hartie. Imagineaza-ti cat de mult vei economisi daca nu mai cumperi prosoape de hartie si servetele pentru un an intreg.

Nu folosi produse de curatenie cu chimicale

Poti curata multe zone ale casei tale cu cateva ingrediente simple, naturale, pe care probabil le ai deja: otet alb si bicarbonat de sodiu. Folosite separat si impreuna, ele sunt adevarate forte de curatare. Foloseste o pasta de bicarbonat de sodiu si otet pentru a curata chiuvetele, cazile si blaturile (nu pe granit, totusi). Imprastie bicarbonatul de sodiu in vasul de toaleta, urmat de cativa stropi de otet, apoi lasa sa stea timp de 10 minute inainte de a spala petele. Utilizeaza aceeasi combinatie in scurgerea de la chiuveta pentru a le mentine proaspete si nu se vor mai infunda.

Scade din drumurile facute cu masina

Cand ai multe de rezolvat, incearca sa le duci pana la capat pe toate din prima ca sa nu faci multe drumuri cu masina. Ba mai bine, cand ajungi la destinatie, parcheaza o data si mergi in jurul centrului comercial, in loc sa conduci separat la fiecare magazin sau furnizor de servicii. Este un exercitiu bun, reduce consumul de combustibil si ajuta la reducerea poluarii. De asemenea, verifica daca angajatorul tau ofera carpooling sau posibilitatea de a lucra-de-acasa una sau mai multe zile pe saptamana.

Sa stii cand sa cumperi organic

Da, fructele si legumele organice sunt de obicei mai scumpe decat omologii lor conventional crescuti, dar in unele cazuri merita costul suplimentar. Verifica aceasta lista a fructelor si legumelor care sunt mai bune daca se cumpara organic. Daca nu te poti intinde cu bugetul pentru a include produse ecologice, spala cu otet si apa fructele si legumele ca sa scapi de reziduuri de pesticide.

Scapa de obiceiul apei imbuteliate

Stiai ca multe branduri de apa imbuteliata sunt pur si simplu filtrate de la robinet? Asta e! Exista sanse mari sa platesti pentru ceva ce nu este mai bun decat apa care curge liber de la fiecare robinet din casa ta. Vei economisi o gramada de bani si vei ajuta la scaderea deseurilor din plastic daca treci la o sticla reutilizabila din aluminiu sau din sticla umpluta cu apa de la robinet, pentru a ramane hidratat pe tot parcursul zilei. Desigur, poti (si ar trebui) sa reciclezi sticlele de plastic, dar este mai bine pentru mediu - si portofelul tau - sa le eviti de tot.

Afla mai multe despre AXI Card