best live chat
Аnterior Următor

Ponturi pentru reparatii simple si ieftine in casa

Cum stai cu rezolutia de anul nou de a economisi mai multi bani? Daca soldul de economii nu creste cat de repede ti-ai dori, este timpul sa te gandesti serios la acest aspect. Nu esti sigur ce poti face in plus sa economisesti? Vei vedea ca economiile tale incep sa se adune cand nu mai dai banii la altii pentru lucruri pe care le poti face si singur. Daca nu ai invatat urmatoarele abilitati DIY, acum este momentul sa inveti.

Reparatii simple in casa

Daca un robinet stricat, o usa care scrasneste sau vopsea cioplita te face sa chemi un meserias, este timpul sa aduci mai bine cutia de instrumente. Exista intotdeauna ceva in casa care are nevoie de reparatii, si invatand sa le faci singur iti poate economisi sute de lei sau mai mult pe parcursul unui an. Cauta pe YouTube tutoriale detaliate DIY sau cere vanzatorului de la magazinul de bricolaj ponturi de experti. Poti economisi chiar mai mult prin imprumutarea sau inchirierea instrumentelor de care ai nevoie, in loc sa le cumperi noi.

Gatitul acasa

Ai auzit-o de multe ori pana acum, si asta pentru ca este adevarat. Gatitul acasa, in locul cinelor in oras sau comenzilor de pe Glovo, este una dintre cele mai eficiente modalitati de a economisi bani. Daca nu te descurci prea bine in bucatarie, cauta un serviciu care te ajuta sa pregatesti masa si asa poti invata sa faci singur mancare. Va fi mai scump decat sa cumperi alimente pe cont propriu, dar totusi mai ieftin decat masa in oras. Dupa ce te vei simti confortabil in bucatarie, poti renunta la serviciul de catering si poti incepe sa alegi ingrediente si etete pe cont propriu.

Servicii de salon

Probabil ca nu vrei sa incerci sa iti tunzi propriul par. Dar alte servicii salon, cum ar fi manichiura, pedichiura si chiar vopsirea parului, sunt relativ usor de stapanit si te pot ajuta sa economisesti o suma semnificativa de bani in fiecare luna. Cumpara instrumente si produse profesionale de inalta calitate la un magazin de cosmetica, apoi petrece o ora sau doua in fiecare saptamana, ingrijindu-te singur. Pastreaza iesirile la salon pentru ocazii speciale - te vei bucura si mai mult cand nu le vei avea tot timpul.

Schimbari de baza

Ai avea garderoba perfecta - daca acei pantaloni erau doar cu un centimetru mai scurti si acea camasa nu avea doi nasturi lipsa sau acei blugi nu aveau o gaura in ele. Daca jumatate din hainele din dulapul tau nu sunt purtati niciodata, pentru ca nu e ceva in regula cu ele, sunt bani pierduti (ca sa nu mai vorbim de ispita de a cumpara ceva nou). Insusirea abilitatilor de baza de cusut, cum ar fi scurtarea unui tiv, inlocuirea nasturilor sau repararea rupturilor si gaurilor mici este o abilitate esentiala de a economisi bani. Pe langa faptul ca nu platesti pe altcineva sa o faca, nu vei cheltui bani cumparand duplicate ale hainelor pe care le ai deja.

Negocierea unui pret mai mic

Daca nu ai negociat niciodata un pret mai mic decat pe o masina sau pe o casa, vei pierde sansa de a aduna zilnic economii. Cu siguranta ai nevoie de ceva pentru a incepe, dar sa te pricepi la negociere sa obtii un pret mai mic te poate ajuta sa economisesti totul de la chirie pana la electrocasnice. S-ar putea sa te simti ciudat la inceput, dar aminteste-ti ca tot ce pot face este sa spuna "nu". In general, vei avea mai mult noroc daca ceri sa vorbesti cu un manager sau alt angajat cu putere de decizie si intrebi politicos.

Afla mai multe despre AXI Card