best live chat
Аnterior Următor

Schimbari mici ale stilului de viata care fac diferenta

Ai putea sta pe sute de lei, fara ca macar sa stii, in fiecare luna. In economia de azi, acesti bani in plus pot fi diferenta dintre siguranta financiara si problemele financiare.

Multi cred ca a trai de la salariu pana la salariu este singura optiune pe care o au, insa este posibil sa economisim din acelasi venit. Cheltuieli mici cum ar fi un latte zilnic, bilete la cinema, spalatoria se pot aduna in sute de lei. Ajustarea rutinei zilnice cu privire la cheltuieli poate permite acestei sume sa fie folosita in alte scopuri poate sa iti achiti ratele sau daca apare o urgenta.

Ca sa determine cati bani cheltuiesti in mod regulat, poti gasi aplicatii de calculare financiara, acestea iti vor arata in ce zone este nevoie de reducere a cheltuielilor sau unde cheltuiesti prea mult poate.

Am pregatit cateva dintre cele mai bune metode de a ajusta bugetul si iti oferim sugestii ca sa te ajutam sa economisesti:

Prea multa tehnologie

Chiar ai nevoie de un smartphone care este si camera si GPS in acelasi timp? Ai nevoie de 30 de canale de film in plus? O mare parte din tehnologia care consuma viata noastra de zi cu zi este inutil si scump. Examineaza de aproape ce este esential separand nevoile si necesitatile tale.

Brand-uri

Nu plati multi bani pentru un brand. Produse cu nume generice contin aceleasi ingrediente in general ca si cele cu brand cunoscut. Fa-ti timp sa verifici aceste ingrediente si compara costurile inainte sa cumperi ceva.

Cheltuieli la curatatorie

Hainele care nu se pot spala decat prin spalara uscata, pot costa mii de lei pe durata de viata ale imbracamintelor. Poti reduce semnificativ aceste costuri prin spalarea lor acasa majoritatea masinilor automate de spalat au aceste programe. Mai bine, verifica etichetele hainelor pe care vrei sa le cumperi si renunta daca este posibil.

Transport shared

Pretul benzinei creste pe zi ce trece, putem economisi bani si timp, sa nu mai vorbim de imbuntatirea traficului, daca mergem mai multi intr-o masinala munca, la scoala sau la evenimente, acest obicei este raspandit in tari ca SUA si da rezultate. Asta te va ajuta si sa pastrezi masina in conditii bune, reducand costul mentenantei pe termen lung.

Cina in oras

Cand cheltuiesi cativa lei este greu sa estimezi ce impact are asupra bugetului tau cand aduni aceste sume mici. De exemplu, daca dai 3 lei pe cafea de patru ori pe saptamana, totalul pe pe luna este de 48 de lei, care este echivalentul facturii de net sau cablu. O alta cheltuiala mare este pranzul. Sa iesi la cina de patru ori pe saptamana cu 50 de lei pe zi inseamna 800 de lei pe luna! Poti economisi considerabil daca duci mancare si cafea de acasa la munca.

Fii atent la cheltuielile mici pentru ca ele sunt cele care iti pot oferi buget pentru economii, asta nu inseamna sa nu mai iesi niciodata la masa in oras, dar poate mai rar ca sa iti raman buget pentru alte lucruri cum ar fi o mica vacanta undeva.

Afla mai multe despre AXI Card