best live chat

Autentificarea bazata pe doi factori: plati online mai sigure cu AXI Card. Introducere ePIN din 10.12.2020.

Autentificarea bazata pe doi factori: plati online mai sigure cu  AXI Card. Siguranta sporita tranzactii online, extra protectie cod ePIN.

  • Avand in vedere volumul crescut de plati online, securitatea instrumentelor financiare este mai importanta ca oricand. Prin urmare, noi cerinte legale europene pentru platile online se vor aplica incepand cu 31 decembrie 2020. In conformitate cu noile reguli, fiecare institutie financiara bancara si nebancara trebuie sa asigure clientilor sai autentificarea bazata pe doi factori pentru cumparaturi online.
  • In calitate de institutie financiara responsabila si diligenta, AXI Card ofera tuturor clientilor sai posibilitatea de a utiliza autentificarea bazata pe doi factori pentru platile online.

Ce este autentificarea bazata pe doi factori?

  • Autentificarea bazata pe doi factori este o metoda pentru identificarea stricta a unui client care necesita doua sau mai multe elemente pentru a identifica un titular de card. Factorii sunt impartiti in trei categorii: cunostinte (ceva ce doar tu stii), posesie (ceva ce doar tu detii) si o trasatura caracteristica (o trasatura caracteristica a ta).

Cum functioneaza autentificarea bazata pe doi factori pentru platile cu AXI Card?

  • Atunci cand faci o plata online, magazinul online iti solicita sa introduci detaliile cardului tau – numarul cardului, numele titularului cardului, codul CVC si data expirarii, precum si un cod unic 3D de 6 cifre pe care il primesti prin SMS.
  • Cand vei face prima ta plata online dupa data de 10.12.2020, vei primi un SMS cu un cod personal de 4 cifre necesar pentru a verifica fiecare dintre platile tale online.
  • Tine minte ca acest cod nu este un cod unic si va fi nevoie sa il memorezi pentru a putea sa faci plati online. In plus fata de acest cod, va fi necesar sa introduci si un cod de 6 cifre pe care il vei primi prin SMS pe numarul de telefon cu care te-ai intregistrat la noi, separat, pentru fiecare plata online.
  • Cu noua functionalitate de autentificare bazata pe doua elemente, poti face cumparaturi mai sigure cu AXI Card!
  • In considerarea celor mentionate anterior, Termenii si Conditiile Generale de Utilizare a Cardului AXI atasate Contractului Cadru au fost modificate pentru a reflecta garantiile privind securitatea platilor online – te rugam sa citesti textul actualizat al Termenilor si Conditiilor si sa ai in vedere dispozitiile art. 7.2 din cuprinsul acestora. Click aici!
  • Daca nu esti de acord cu modificarile, poti rezilia Acordul-cadru inainte de data la care modificarile intra in vigoare.