Cum te putem ajuta?

Tot ce trebuie să știi despre AXI Card

Cum platesc cu un card AXI prin Google Pay™?

Cum platesc cu un card AXI prin Google Pay™?

Dupa ce v-ati inscris la Google Pay™ si ati adaugat cardul AXI, puteti efectua plati la magazine fizice si comercianti, precum si pe site-uri sau aplicatii online.

Cum platesc in magazine cu Card AXI prin Google Pay™?

Pentru a incepe sa platiti contactless cu un card AXI in Google Pay™, trebuie sa va asigurati ca telefonul dvs. accepta NFC. Verificati acest lucru in felul urmator:

 • Deschideti setarile telefonului.
 • In bara „Setari de cautare, introduceti NFC.
 • Intrati in meniu si activati NFC. Daca nu gasiti NFC, telefonul dvs. nu poate fi folosit pentru plati contactless.

Asigurati-va ca setati Google Pay™ ca aplicatie de plata principala.

Daca aveti mai multe aplicatii de plata pe telefon, este posibil ca Google Pay™ sa nu fie aplicatia principala de plata. In acest caz:

 • Deschideti setarile telefonului.
 • Intrati in meniul „Setari implicite” si notificari „Aplicatii implicite”. Optiunea „Aplicatii implicite” poate aparea sub „Avansat”.
 • Intrati in meniul „Mobile Payment”.
 • Setati Google Pay™ ca aplicatie principala.

Cum platesc intr-un magazin sau comerciant fizic cu Card AXI prin Google Pay™?

Puteti plati prin Google Pay™ oriunde vedeti simbolul platii contactless sau cel al Google Pay™. Cautati-le pe ecranul terminalului de plata sau la casa.

IMPORTANT: pentru a plati in magazine, trebuie sa activati tehnologia NFC pe telefon. Instructiunile pentru aceasta pot fi gasite mai sus.

Daca nu v-ati adaugat inca cardul AXI ca metoda de plata la Google Pay™, iata instructiuni despre cum sa faceti acest lucru:

Plateste cumparaturile in cativa pasi:

 • Activati si deblocati telefonul. Nu este necesar sa deschideti aplicatia Google Pay™.
 • Apropiati spatele telefonului de cititorul de plati pentru cateva secunde. Dupa ce ati finalizat plata, pe ecran va aparea o bifa albastra. Daca nu vedeti bifa pe ecran:

Incercati sa va apropiati telefonul de terminal intr-un alt mod. Cipul NFC poate fi aproape de partea de sus sau de jos a dispozitivului.

Mutati telefonul mai aproape de cititorul de plati.

Tineti telefonul pentru o lunga perioada de timp.

Daca telefonul dumneavoastra este acoperit de o husa, o puteti elimina.

 • Daca vi se solicita, selectati „Credit”, indiferent de tipul cardului.
 • Unele magazine folosesc software mai vechi care necesita un PIN sau semnatura. Cand vi se solicita, introduceti codul PIN. Utilizati cel specificat de editor.

Cum platesc in aplicatie sau pe un site web cu cardul AXI prin Google Pay™?

Cand faceti cumparaturi online sau intr-o aplicatie, puteti plati mai rapid cu cardul de credit AXI Card. Este stocat in siguranta in Google Pay™ si nu va trebui sa introduceti informatii despre el de fiecare data. Puteti utiliza Google Pay™ in toate site-urile si aplicatiile in care vedeti aceste butoane:

Plateste cu Google Pay™

Cand efectuati o plata, atingeti butonul Google Pay™. Daca este necesar, alegeti o metoda de plata si introduceti adresa de livrare. (Aceste date sunt stocate si in contul dvs. Google Pay™ si ar trebui introduse automat). Confirmati comanda.