Cum te putem ajuta?

Tot ce trebuie să știi despre AXI Card

Platile online si autentificarea bazata pe doua elemente

Ce este autentificarea bazata pe doi factori si cum functioneaza?

Autentificarea bazata pe doi factori asigura: plati online mai sigure cu AXI Card, siguranta sporita pentru tranzactii online si extra protectie prin codul ePIN.

Avand in vedere volumul crescut de plati online, securitatea instrumentelor financiare este mai importanta ca oricand. In aceste conditii, incepand cu 31 decembrie 2020, la nivel european, se aplica noi cerinte legale pentru platile online. In conformitate cu noile reguli, fiecare institutie financiara bancara si nebancara trebuie sa asigure clientilor sai autentificarea bazata pe doi factori pentru tranzactiile/platile online.

In calitate de institutie financiara responsabila si diligenta, AXI Card ofera tuturor clientilor sai posibilitatea de a utiliza autentificarea bazata pe doi factori pentru platile online.
 

Ce este autentificarea bazata pe doi factori?

  • Autentificarea bazata pe doi factori este o metoda pentru identificarea stricta a unui client, care necesita doua sau mai multe elemente pentru identificarea titularului de card. 

Factorii sunt impartiti in trei categorii: cunostinte (ceva ce doar tu stii), posesie (ceva ce doar tu detii) si trasaturi caracteristice (o trasatura caracteristica a ta, ca de exemplu amprenta).

  • Utilizarea autentificarii bazata pe doi factori creste securitatea datelor si a platilor tale.

 

Cum functioneaza autentificarea bazata pe doi factori pentru platile cu AXI Card?

Exista doua optiuni:

1.ePIN - ePIN personal care iti va fi trimis prin SMS pe numarul tau de telefon

  • Trebuie sa memorezi codul ePIN pe care il vei primi.
  • Va trebui sa utilizezi codul ePIN de fiecare data cand efectuezi o plata online cu Cardul AXI.
  • Pentru a confirma tranzactia/plata online pe care vrei sa o efectuezi, va trebui sa introduci codul de verificare 3D-Secure si codul ePIN. Dupa introducerea ambelor parole, plata ta va fi finalizata cu succes.

2.Aplicatia mobila AXI RO - am dezvoltat aplicatia mobila AXI pentru a facilita procesul de verificare a platilor tale online.

Descarca aplicatia AXI RO din App Store sau Google Play Store;

CLICK aici descarcare aplicatie mobila APP STORE.

CLICK aici descarcare aplicatie mobila GOOGLE PLAY STORE.

  • In aplicatia mobila poti confirma tranzactiile online cu un cod de securitate creat de tine sau prin biometrie, cum ar fi amprenta digitala sau recunoasterea faciala;
  • Optiunea pentru biometrie depinde de modelul smartphone-ului pe care il folosesti si de versiunea sistemului de operare;
  • Daca instalezi aplicatia mobila AXI, vei primi o notificare atunci cand trebuie sa confirmi o plata online;
  • Poti verifica tranzactia prin metoda aleasa de tine - cod de securitate sau date biometrice.

Activeaza optiunea biometrica pentru autentificare si verificare pentru a-ti gestiona platile online si mai rapid. Acest lucru iti da garantia ca nu vei avea probleme cu uitarea codului de securitate.

Afla mai multe despre aplicatia noastra mobila aici AXI RO: click aici!

Ambele optiuni sunt gratuite pentru toti clientii AXI Card.