Cum te putem ajuta?

Tot ce trebuie să știi despre AXI Card

De ce este important sa folosesti intelept cardul de credit?

Pentru a nu deveni o povara financiara, cardul de credit trebuie utilizat cu intelepciune. Utilizarea buna a creditului inseamna sa constientiezi cumparaturile pe care ti le poti permite si cele pe care nu ti le permiti. Ai suficiente resurse financiare pentru a plati rapid datoria pe care o vei genera cu cardul tau de credit?

A detine un card de credit este o conditie necesara pentru cumparaturile mai putin urgente. Pentru a evita tentatia, in aceste momente, recomandarea este sa consideri cardul de credit nu ca pe un instrument de plata, ci ca un credit pe care, la un moment dat, va trebui sa il platesti. In acest fel nu te  vei pune intr-o situatie cu dificultati financiare in returnarea datoriei.

Desigur, atunci cand vine vorba de cheltuieli urgente, toate gandurile privind plata viitoare a datoriei raman pe planul secund. In astfel de situatii, te sfatuim sa achiti plata minima  in mod regulat si la timp si cat mai curand posibil sa incerci sa platesti intreaga datorie.

Daca poti plati la timp, cardul de credit este produsul financiar potrivit. 

O metoda inteleapta ar fi crearea unui calendar financiar. Asta inseamna sa stii cat mai exact care sunt datele la care incasezi bani si care sunt zilele din luna si din an in care trebuie sa faci, la randul tau, plati. Poti sa stabilesti in functie de zilele in care contul tau este alimentat, data la care sa faci platile, astfel incat sa te incadrezi in data scadenta si, cel mai important, sa nu platesti penalitati.