Cum te putem ajuta?

Tot ce trebuie să știi despre AXI Card

Cum sa va organizați bugetul in situații de urgenta?

Este dificil in situatii de urgenta sa va gestionati banii in mod corespunzator pentru a evita probleme grave in urmatoarele luni, in care nimeni nu stie exact ce se va intampla. 

 

Cum sa va organizati bugetul in situatii de urgenta?

 

Prioritizați plata facturilor și plătiți pentru situatiile urgente.

  • Nu trebuie să fii expert financiar pentru a conștientiza ca exista cheltuieli urgente. Acestea sunt cheltuielile pentru lucrurile fara de care nu se poate - pentru mancare, adapost, incalzire, imbracaminte, transport, educatie si ingrijiri medicale.
  • Adaugam si cheltuielile pentru achitarea cardului de credit si cheltuielile pe care nu le puteti amana. Cand va organizati bugetul, trebuie sa va asigurati, in mod constant, bani pentru acele cheltuieli.
  • Calculati incat sa platiti la timp sau poate chiar sa platiti in avans.
  • Luati decizii care nu vor provoca un stres financiar viitor in ceea ce priveste bugetul dvs.

 

Analizati cercetarile de baza.

  • Cheltuielile care nu sunt urgente sunt toate cele in afara nevoilor dvs. de a trai sau cele legate de cheltuieli pentru orice alte placeri. Cu alte cuvinte, acestea sunt cheltuieli pentru lucrurile pe care obisnuiesti sa le cumperi, dar nu ar trebui sa o faci decat daca stabilitatea financiara o permite. In aceasta situatie, cu recomandarile de distantare sociala, o parte din aceste cheltuieli sunt reduse, deoarece nu puteti merge la sala de sport și relaxare, hoteluri, restaurante, saloane de infrumusetare și multe altele.
  • Dar faptul ca nu folositi un serviciu, asta nu inseamna că nu platiti inca pentru asta. Acum este momentul in care trebuie sa scrieti o listă a serviciilor pe care nu le utilizatis si sa nu mai plătiti pentru cele care nu vor fi utilizate in timpul starii de urgenta/alerta.
  • Reducerea cheltuielilor care nu sunt urgente va va asigura un buget mai mare care va acoperi cheltuielile urgente pentru o perioadă mai lunga de timp.

 

Daca este necesar, utilizați economiile.

  • Economiile sunt unul dintre factorii importanti pentru a asigura securitatea financiara personala si fiecare persoana depune eforturi diferite in această directie. Verificati suma economiilor disponibile in prezent, dar nu uitati ca aceste fonduri trebuie utilizate doar pentru nevoile de urgenta.
  • Le poți folosi in cele mai dificile momente pentru tine si te pot ajuta sa depasesti criza și sa ai o stare stabila financiar.