Cum te putem ajuta?

Tot ce trebuie să știi despre AXI Card

Cum pot face tranzactii sigure cu AXI Card?

Cu totii stim ca este foarte important sa avem grija de datele noastre personale mai ales cand facem tranzactii cu cardul de debit sau credit.

  • Cardurile de debit sunt mult mai sensibile cand vine vorba despre tranzactii, pentru ca sunt direct legate de contul tau bancar, deci, daca cineva incearca sa te fraudeze, va avea acces la contul tau bancar.
  • Cardurile de credit insa, sunt mult mai sigure, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa ai grija de ele. Mai jos sunt cateva ponturi despre cum sa fii vigilent cand vine vorba despre siguranta cardului tau de credit.
  • Nu lasa cardul de credit nesupravegheat - cardul in sine contine informatii importante care sunt folosite la tranzactii online, deci ai mare grija unde il pui. Cel mai indicat este sa il tii in portofel, in compartiment special, in acest fel nu va fi in pericolul de a fi fraudat.
  • Cand faci o plata la restaurant cu cardul, nu lasa niciodata chelnerul sa plece cu el, cere ca POS-ul sa fie adus la masa ta, aceste aparate pot avea Skimmer pe ele si iti pot fura datele cu usurinta.
  • La POS ai grija sa nu se vada codul PIN introdus, este mai sigur sa fii singurul care stie acest numar, unele POS-uri au protectie, insa unele sunt vizibile asigura-te ca nu se vede PIN-ul.
  • La bancomat, intotdeauna acopera mana cu care introduci PIN-ul, ATM-urile pot avea camere false, pe care nu le vezi; verifica si compartimentul pentru card-daca ti se pare ca arata suspicios, cauta alt bancomat, preferabil unul de interior; daca tastele ti se par greu de apasat, cauta alt bancomat.
  • Cand faci cumparaturi online ai grija pe ce pagina intri - fii sigur ca link-ul de acces incepe cu https://. Acest protocol inseamna ca este o conexiune sigura; daca browser-ul arata un lacat taiat langa link inseamna ca nu este sigura conexiunea, deci datele tale se pot fura.
  • Daca esti vigilent si ai grija de datele tale, te vei bucura de cardul tau de credit AXI Card!