Limita de credit este stabilita in functie de venitul lunar al solicitantului si de obligatiile sale lunare de plata decurgand din credite si alte finantari, cu respectarea gradului maxim de indatorare impus prin reglementarile emise de Banca Nationala a Romaniei.

Limita de credit este acea suma de bani care ti se aproba cu titlu de "imprumut" pe cardul AXI, este suma pe care o poti utiliza si pe care trebuie sa o rambursezi conform contractului de credit semnat cu Axi Finance.

Limita de credit maxima care poate fi acordata initial pentru AXI Card este de 3.500 RON. Insa, limita de credit este o linie de credit de tip revolving (cu reinnoire automata), ceea ce inseamna ca, pe parcursul perioadei contractuale, sumele utilizate si achitate din limita de credit pot fi reutilizate.

Se poate majora limita initiala?

Da, bineinteles. Dar este necesar ca, timp de 3 luni consecutive, anterior datei la care soliciti majorarea, sa achiti, in perioada de plata stabilita contractual, cel putin suma minima datorata.

 

Limita de credit este calculata pe baza unei proceduri numita scoring. Aceasta tine cont de veniturile solicitantului, dar si de o serie de alti factori relevanti pentru emitent: vechimea la locul de munca, numarul de persoane aflate in intretinere, etc.Un alt factor care influenteaza limita este suma minima pe care trebuie sa o rambursezi lunar. Tot mai multe banci solicita, in ultimul timp, plata obligatorie doar a dobanzilor si comisioanelor datorate in fiecare luna.