Suma minima datorata este de 15% din limita de credit, fara a depasi valoarea obligatiilor totale de plata la data de 1 a lunii in care se plateste suma minima datorata.

In cazul in care, in perioada de plata lunara, achiti suma minima datorata, dobanda curenta aplicabila sumelor utilizate si nerambursate din limita de credit va fi de 0,5%/ zi (15%/ luna). De exemplu, daca ai un card de credit AXI cu o limita de credit de 700 RON, iar in data de 10 a lunii ai utilizat 200 RON, asta inseamna ca in perioada 1-5 a lunii urmatoare trebuie sa rambursezi cel putin suma minima datorata in cuantum de 105 RON.

Suma minima datorata nu este o rata, este o plata minima pe care trebuie sa o faci lunar in vederea achitarii obligatiilor de plata. Dar, in functie de posibilitatile tale financiare, poti achita fie obligatiile totale de plata fie orice suma mai mare decat suma minima datorata. Cu cat vei achita mai mult cu atat va creste suma disponibila pentru reutilizare.

In cazul in care intr-o anumita perioada de plata lunara nu achiti cel putin suma minima datorata, incepand cu prima zi dupa expirarea perioadei de plata, pentru sumele utilizate si nerambursate se va percepe o dobanda curenta de 0,83%/ zi pentru o perioada de o luna.

Ce inseamna obligatiile totale de plata pentru AXI Card?

Obligatiile totale de plata aferente AXI Card includ suma utilizata de pe cardul de credit la un moment dat, plus dobanda contractuala calculata la suma utilizata (de exemplu, in cazul in care achiti obligatiile totale de plata in perioada de plata urmatoare datei la care ai utilizat creditul, dobanda contractuala va fi de 0,2% pe zi), precum si orice penalitati de intarziere datorate pentru neindeplinirea obligatiilor contractuale, in cazul in care acestea au fost aplicate conform prevederilor contractuale.

De exemplu, daca ai un card de credit AXI cu o limita de credit de 700 RON, iar in data de 10 a lunii ai utilizat 200 RON, asta inseamna ca, incepand cu data de 1 a lunii urmatoare, dar nu mai tarziu de data de 5, trebuie sa rambursezi obligatia totala de plata in cuantum de 210,8 RON, care include suma utilizata plus 10,8 RON reprezentand dobanda calculata pentru cele 25 de zile ulterioare utilizarii pana la data efectuarii platii (daca data platii este 5 a lunii urmatoare). Orice plata mai mica decat suma utilizata plus dobanda aferenta, efectuata inainte de data de 1 a lunii urmatoare utilizarii cardului Axi este considerata plata pentru luna curenta (luna in care a fost utilizat cardul), iar acest lucru nu va scuti clientul de obligatia de plata in luna urmatoare celei in care a utilizat cardul.

Principalul aferent cardului de credit AXI Card reprezinta suma de bani utilizata de client de pe cardul de credit intr-o anumita perioada de timp.

Daca in fiecare perioada de plata lunara, vei achita integral principalul utilizat in luna anterioara impreuna cu dobanda aferenta, vei putea reutiliza imediat principalul achitat, iar dobanda aplicabila sumelor reutilizate se va mentine la nivelul minim de 0,2%/ zi (6%/ luna).