Cum te putem ajuta?

Tot ce trebuie să știi despre AXI Card

Ce reprezinta suma minima datorata pentru un card de credit?

In cazul Cardului AXI, suma minima datorata este 20% din suma totală datorată (intreaga suma utilizata plus dobanda aferenta) calculata la data de 1 a lunii, fara a depasi valoarea obligatiilor totale de plata la data de 1 a lunii respective. In cazul in care, in perioada de plata lunara achiti suma minima datorata calculata conform celor mentionate anterior, dobanda curenta aplicabila sumelor utilizate si nerambursate din limita de credit va creste la 0,65%/ zi (respectiv 19,5%/ luna).

Te rugam sa ai in vedere ca suma minima datorata nu este o rata, este o plata minima pe care trebuie sa o faci lunar in vederea achitarii obligatiilor de plata. Dar, in functie de posibilitatile tale financiare, poti achita fie obligatiile totale de plata fie orice suma mai mare decat suma minima datorata. Cu cat vei achita mai mult cu atat va creste suma disponibila pe card pentru reutilizare.

Ce inseamna obligatiile totale de plata pentru AXI Card?

Obligatiile totale de plata aferente AXI Card includ suma utilizata de pe cardul de credit la un moment dat, plus dobanda contractuala calculata la suma utilizata (de exemplu, in cazul in care achiti obligatiile totale de plata in perioada de plata urmatoare datei la care ai utilizat creditul, dobanda contractuala va fi de 0,19% pe zi), precum si orice penalitati de intarziere datorate pentru neindeplinirea obligatiilor contractuale, in cazul in care acestea au fost aplicate conform prevederilor contractuale.

De exemplu, daca ai un card de credit AXI cu o limita de credit de 1.000 RON, dobanda lunara fixa este 5,9%, dobanda anuala fixa este 70,8% (cu DAE 85,04%), iar valoarea totala platibila este 1.059 RON/luna, daca clientul utilizeaza integral limita de credit la un POS din Romania, dar nu in numerar, pe data de 1 a lunii si o ramburseaza integral pe data de 5 a lunii urmatoare datei utilizarii.

Orice plata mai mica decat suma utilizata plus dobanda aferenta, efectuata inainte de data de 1 a lunii urmatoare utilizarii cardului AXI este considerata plata pentru luna curenta (luna in care a fost utilizat cardul), iar acest lucru nu va scuti clientul de obligatia de plata in luna urmatoare celei in care a utilizat cardul.

Principalul aferent cardului de credit AXI Card reprezinta suma de bani utilizata de client de pe cardul de credit intr-o anumita perioada de timp.

Daca in fiecare perioada de plata lunara, vei achita integral principalul utilizat in luna anterioara impreuna cu dobanda aferenta, vei putea reutiliza imediat principalul achitat, iar dobanda aplicabila sumelor reutilizate se va mentine la nivelul minim de 0,19%/ zi (5,9%/ luna).