Ce sa nu tinem in portofel niciodata

5 Lucruri care nu se tin in portofel niciodata

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 05.06.2019
blog-views-icon 2080

Multi dintre noi poarta portofele pline de carduri de credit, documente de identificare si altele, gandindu-ne ca este un loc convenabil pentru a tine organizate documentele importante. Din pacate, este o idee foarte rea. Un portofel plin de informatii personale este visul unui hot de identitate. Pentru a reduce riscul de furt de identitate si de frauda cu cardul de credit, este mai bine sa simplifici continutul portofelului tau la informatiile esentiale. Iata o scurta descriere a cinci lucruri care nu se pot pastra niciodata in portofel.

Carte de identitate

Un hot de identitate ar face orice sa puna mana pe acest document. Numele tau complet si CNP-ul sunt toate informatiile necesare unui hot sa inceapa sa iti distruga creditul. Singurele dati in care ar trebui sa ai cartea de identitate la tine este atunci cand ai de completat documente legale, de semnat contract de munca sau cand obtii un permis de conducere. In rest, pe cat posibil, tine-l undeva in siguranta.

Carduri de credit multiple

Nu trebuie sa iti iei toate cardurile de credit cu tine in fiecare zi. Cu cat mai multe carduri ai la tine, cu atat mai multe va trebuie sa anulezi daca ti se fura portofelul sau il pierzi. Poarta la tine doar un card de credit care poate fi folosit la orice si restul lasa-le acasa. Noteaza undeva informatiile de pe cardul pe care il folosesti cel mai des ca sa stii informatiile in caz ca este nevoie sa anulezi.

Cheie de rezerva pentru casa

Pastrarea unei chei de rezerva in portofel este reteta pentru dezastru. Daca cineva pune mana pe portofelul care contine cheia, tot ce trebuie sa faca este sa ajunga la adresa de pe permisul de conducere pentru a-ti jefui casa. In cel mai fericit caz, pierderea portofelului care contine cheia ar necesita apelarea unui lacatus pentru a schimba incuietorile si a face chei noi – care este intotdeauna o alegere scumpa.

Hartiuta cu parolele tale

Sa pastrezi si sa tii minte parolele pentru toate conturile online este cu siguranta o provocare (ai mai multe parole, nu?). Si poate parea ca portofelul este un loc evident pentru a pastra o lista de parole. Chestia e ca oricine ti-a furat portofelul crede acelasi lucru. Daca lista ta de parole ajunge in mainile gresite ar putea fi aproape la fel de grav ca si cum ti s-ar fi furat CNP-ul. Mai bine tine lista sub cheie in siguranta acasa sau foloseste o aplicatie de urmarire a parolei mobile pentru a te ajuta sa iti amintesti.

Cecuri

Indiferent ca ai cecuri goale pentru contul tau, un cec semnat in prealabil pe care il folosesti pentru a efectua o plata sau un cec pe care cineva ti-a dat-o, nu le cara cu tine in portofel. Cecurile in alb suntun risc evident, dar si cele completate si semnate sunt la fel de periculoase. In mainile gresite, hotii au tot ce este necesar pentru a goli un cont bancar. Poarta un cec in portofel doar cand stii ca il vei folosi sau il vei depune in aceeasi zi.

Ia cu tine AXI Card oriunde te duci, te ajuta in situatiile in care ai urgenta nevoie de bani sau cand nu ai destul sa cumperi ceva important. Insa, ai grija sa nu lasi portofelul la indemana nimanui si nu arata codul PIN la bancomat, fii sigur ca doar tu vezi. Acest card de credit este foarte folositor daca stii cum s ail folosesti, nu ai comisioane de retragere numerar sau de administrare.

Afla mai multe despre AXI Card

0 comentarii