AXI CARD - 6 modalitati de a economisi bani pe timpul iernii

6 modalitati de a economisi bani pe timpul iernii

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 07.02.2018
blog-views-icon 2350

Iarna nu este  doar cel mai friguros si intunecat anotimp, dar poate este cea mai dificila perioada pentru o persoana din punct de vedere financiar. Principalul motiv este cresterea cheltuielilor acasa pentru incalzire si lumina. Cheltuieli care pot duce la marirea facturilor curentului electric la final de luna.

Daca te confrunti cu o situatie similiara, articolul de astazi de pe blogul AXI Card este pentru tine.

In urmatoarele randuri, dorim sa va dam cateva sfaturi pentru imbunatatirea eficientei energiei casei tale si diminuarea cheltuielilor pe perioada iernii.

Sa incepem

Tine usile inchise la camerele pe care le frecventezi mai putin.

In casa sunt mereu locuri sau camere care sunt folosite mai putin, cum ar fi camera pentru oaspeti, camara. Este o idee buna ca aceste camere sa fie inchise pe perioada iernii, deoarece in acest fel nu vei pierde caldura inutil. Totodata nu este recomandat sa folosim electricitatea in camera mai rar frecventate.

Schimba-ti geamurile.

Se formeaza gheata pe geamuri in aceasta perioada? Si simti aer rece constant cand intri in camera de la aceste geamuri? Daca raspunsurile sunt afirmative, poate atunci este timpul sa iti schimbi ferestrele. Montand ferestre care pot economisi energie cu izolare corespunzatoare pentru casa ta, va salva energie considerabila in acelasi timp si costurile facturilor. In plus iti poate aduce beneficii pe perioada verii, cand aerul rece va ramane in incapere. De obicei schimbarea ferestrelor este un lucru major si probabil nu este cea mai buna decizie pe timpul iernii. Dar trebuie planuita la inceputul sezonului rece pentru a profita la maxim anul viitor.

Foloseste becuri LED

Cand unul dintre becurile actuale se ard, recomandam sa il inlocuiesti cu un bec de tip LED. Pretul unui bec LED este mai mare, dar pe timp indelungat te va salva de cheltuieli neplanificate. Pe de alta parte de obicei durata de viata a unui bec LED este de 20 de ori mai mare, decat a unui bec normal. In plus, cand sunt aprinse acestea consuma mai putina energie electrica astfel incat factura electrica va costa mai putin.

Foloseste jaluzele

Pe langa ferestrele care pastreaza caldura despre care am vorbit mai devreme, jaluzelele sunt o alta solutie pentru a tine temperatura in interiorul casei. Foloseste functionalitatea de le lasa trase jos sau ridicate tinand cont de vremea de afara si cel mai important lucru sa le pozitionezi dupa soare. Ce vrem sa spunem? Daca soarele bate direct in fereastra, este inca un plus de temperatura. In acest caz, putem ridica jaluzelele pentru a profita la maxim de caldura oferita de soare. Pe de alta parte cand caldura soarelului este departe de fereastra, vei avea nevoie de bariera importriva frigului. Jaluzele pot fi aceasta bariera cand sunt coborate la maxim, astfel incat te vei putea bucura de aerul cald si temperatura din camera.

Gateste acasa

Cand facem mancare la cuptor, nu se incalzeste doar farfuria. Impreuna cu mancarea se incalzeste si camera. Cuptorul sigur nu este cea mai buna sursa de caldura. Dar in momentul cand scoatem din cuptor mancarea finalizata, o parte din caldura degajata incalzaeste camera. De aceea este o idee foarte buna de a gati acasa In perioada sezonului rece. Pe langa asta, vei manca o mancare sanatoasa si vei mentine caldura necesara in bucatarie.

Nu uita sa opresti butoanele

Aceste lucru este pentru persoanale care lucreaza la birou toata ziua si ajung acasa mai tarziu fata de alte persoane. Nu este absolut nevoie sa dai drumul la caldura in intervalul orelor de lucru. Acest lucru poate duce la exces al consumului de electricitate. Porneste caldura doar in momentele necesare si cand beneficiezi la maxim de aceasta.

Dupa cum vezi, sunt multe moduri prin care putem reduce costurile pe perioada anotimpului rece.

Incepand de la folosirea caldurii in mod moderat si a unor aparate electrocasnice si nu in ultimul rand de schimbarea ferestrelor cu izolatie foarte buna, jaluzele si becuri LED.

Daca pentru una din aceste investitii aveti nevoie de bani suplimentari, cardul tau de credit AXI te poate ajuta.

Multumita flexibilitatii acestui card, vei avea fondurile necesare cand ai nevoie mai mult.

Alege cardul de credit AXI si fa-ti iarna mai calduroasa.

Afla mai multe despre AXI card

0 comentarii