AXI CARD - 8 pasi simpli pentru cumparaturi online în siguranța

8 pasi simpli pentru cumparaturi online în siguranța

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 30.11.2016
blog-views-icon 4258

Exista un motiv pentru care platile prin card sunt atat de raspandite - ele au multe avantaje fata de plata in numerar. Utilizarea cardurilor de debit si de credit economiseste timp si este foarte convenabils. Mai exact - cumparaturile online iti ofera o mare oportunitate de a compara preturile produselor si serviciilor si de a profita de cele mai bune oferte.

Cardurile de credit au nenumarate beneficii atunci cand vine vorba de cumparaturi online. Cu toate acestea,  daca ai un card de credit obisnuit, una dintre problemele cu care te vei confrunta este taxa pentru retragerea de numerar de la bancomat. Cu AXI Card, o astfel de problema nu exista, pentru ca, atunci cand se retrag bani de la bancomat, nu se percepe nicio taxa.

Pentru siguranta cumparaturilor online, ar trebui sa fii informat cum te poti proteja de eventuale amenintari.

Nu iti poti pierde portofelul sau cardul de credit în timpul tranzacțiilor online, dar exista site-uri suspecte si alte aplicatii ce se pot dovedi a fi o amenintare invizibila pentru banii tai.  Cei care stau in spatele acestor amenintari invizibile au creat modalitati de a se ascunde creand astfel premizele pentru a obtine datele tale in mod voluntar.
Daca tu, la fel ca si noi, esti un sustinator al cumparaturilor online, iti recomandam sa urmezi cateva reguli pentru a reduce la minimum riscul acestor amenintari:

1.      Foloseste site-uri sigure si cu reputatie

Marcile cunoscute si site-urile de cumparaturi online binecunoscute iti asigura siguranta in mediul online.

2.      Utilizeaza carduri de credit în locul celor de debit

Ca regula de baza, cardurile de credit, in comparatie cu cele de debit, asigura utilizatorului o protectie suplimentara impotriva fraudei online. Spre deosebire de cardurile de debit, in cazul in care informatiile sunt folosite ilegal de catre altcineva, cu cardurile de credit nu esti rsspunzstor pentru intreaga suma datorata deoarece acestea dispun de mecanisme de protectie.

Axi Card iti ofera avantajul ca pentru fiecare tranzactie efectuata sa primesti un mesaj text gratuit. Acesta este unul dintre beneficiile suplimentare pe care ti-l ofera AXI Card, astfel incat sa poti face cumparaturi online, fara griji.

3.      Verifica daca site-ul este blocat

Tine minte o regula simpla: Nu cumpara cu cardul tau de credit de la un site a carui adresa începe cu HTTP: //, in comparatie cu varianta mai sigura HTTPS: //. Daca adresa site-ului incepe cu HTTP: //, asta inseamna ca acesta nu este protejat împotriva amenintarilor.

O alta modalitate prin care iti poti da seama ca site-ul este protejat este prezenta unui lacat mic blocat la inceputul adresei de web.

4.      Creaza parole puternice

Una dintre principalele cerinte preliminare pentru cumparaturile online in conditii de siguranta este stabilirea unei parole puternice.

Pentru o experienta in siguranta a cumparaturilor online, iti recomandam:

o   Creaza o parola puternica, ce include diferite caractere, numere si litere;

o   Nu folosi cuvinte standard, simple sau data de nastere;

o   Deconecteaza-te  din contul tau de fiecare data dupa efectuarea unei comenzi online;

o   Schimba  frecvent parola contului online, de preferinta la fiecare 5-6 luni.

AXI Card iti ofera acces nelimitat la orice informatie cu privire la aceasta problema, inclusiv accesul online la contul personal de client unde iti poti gestiona personal datele.

5.      Instaleaza un program antivirus

Instalarea unui software special pe computer este o masura preventiva eficienta impotriva site-urilor si a aplicatiilor suspecte.
Nu uita sa instalezi un program antivirus si pe smartphone!

6.      Salveaza informatiile numai pentru tine

Nu introduce in computere si smartphone-uri informatii si parole care nu sunt ale tale. Niciodata nu folosi calculatoarele din locurile publice, cum ar fi biblioteci, cafenele si altele de acest fel pentru a efectua cumparaturi online. Si nu uita sa te deconectezi de fiecare data dupa ce ti-ai verificat adresa de e-mail.

7.      Verifica-ti in mod regulat tranzactiile de pe cardul de credit

Fa-ti un obicei din a monitoriza in mod regulat suma disponibila de pe card. Cu Axi Card, acesta nu este un aspect de care sa te ingrijorezi, luandu-ne responsabilitatea de a-ti trimite o notificare prin SMS, dupa efectuarea fiecarei tranzactii. In acest fel esti informat despre tot ceea ce este important cu privire la cardul tau de credit. 

8.      Nu utiliza reteaua publica de internet WiFi atunci cand faci cumparaturi online

Cand faci cumparaturi online nu utiliza reteaua publica de Internet. Daca este posibil, conecteaza-te prin propriul internet mobil.
 

Te incurajam sa urmezi aceste 8 reguli simple pentru ca de maine sa ai mai multa siguranta si liniste!!!

 

0 comentarii