Este o balanta intre ce ne face fericiti si ce ne aduce bani?

Balanta dintre ce ne face fericiti si ce ne aduce bani

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 05.12.2019
blog-views-icon 1843

Fara nici un dubiu, abilitatea de a face destui bani si de a ajunge la un anumit nivel de stabilitate financiara sunt elemente inseparabile ale unei vieti bune. Insa, banii in sine nu aduc fericirea. Da, sunt importanti si te ajuta sa ai stabilitate si securitate, fara ei este parctic imposibil sa ai o viata frumoasa. Insa, trebuie sa tinem minte ca, a detine bani nu inseamna tot. Poate, ce poate fi considerat cu adevarat important pentru a duce o viata buna este acea balanta intre munca si viata personala, acele lucruri care ne fac sa me simtim in siguranta, in pace cu noi insine si care ne aduc satisfactie. Poate crezi ca este dificil sa atingi aceasta balanta. Daca acesta este cazul, in cele ce urmeaza vei gasi ponturi utile in acest sens.

1. Nu fi prea ingrijorat

Fara dubiu trebuie sa gandesti urmatorii pasi care trebuie facuti in viata ta personala si profesionala dar nu exagera. Insa, nu trebuie sa depaseasca anumite limite si sa devina o corvoada. Daca lasi asta sa se intample, vei deveni un robot ambulant care calculeaza constant urmatoarea miscare si actioneaza la comanda. Asta cu siguranta nu te va face fericit, oricati bani ai castiga sau ce cariera ai reusit sa iti cladesti. Sfatul nostru pentru tine este sa iti folosesti si mintea dar si inima cand faci aceste decizii. Fie ca te duci intr-o vacanta sau o reuniune mult asteptata cu prietenii – ce este important, este ca aceste situatii te fac sa te relaxezi, sa nu te mai ingrijorezi si sa savurezi momentul.

2. Nu exagera nici cu riscul

In mod normal, daca o iei in directia opusa prea mult nici asa nu este bine. A pastra o balanta este foarte important; de asta, trebuie sa fii mereu constient de diferitele activitati si oportunitati de divertisment la care poti participa fara sa sacrifice obiectivele tale majore din viata. Fii atent mai ales cand vine vorba despre cheltuielile care nu au fost incluse in buget. A aduna datorii sigur nu te va face fericit – ba din contra; iti va aduce mai mult stres si griji.

3. Stapaneste perfectionalizmul

Ca si alte lucruri, perfectionizmul este ceva ce nu trebuie exagerat. Normal, este ceva la care trebuie sa aspiri, in special cand vine vorba de munca, si te stimuleaza sa fii cel mai bun. Insa, ar trebui sa iei in considerare faptul ca, nu mereu este posibil sa atingem acel perfect la care aspiram. Unele situatii nu vor fi cum ti-ai dorit tu sau cum ai planuit. Nu dispera. Invata din greseli si incearca sa nu le mai faci in viitor. Conentreaza-te la obiectivele impuse, priveste in fata nu inapoi; imbunatateste-ti aptitudinile, invata lucruri noi, ramai optimist si dezvolta-te pe viitor. Fii sigur, ca daca tii cont de aceste sfaturi, succesul va urma in mod natural mai devreme sau mai tarziu.

4. Tranforma-ti pasiunea intr-un al doilea job

Fiecare are o indeletnicire care ii provoaca fericire si implinire. De cele mai multe ori e privit ca un hobby insa se poate sa se transforme in al doilea job sau o afacere de succes. In acest fel vei avea o alta sursa de venit, totodata iti vei practica preferatul hobby. Ar trebui sa afli mai mult despre cum poti atinge acest scop si incearca. Asigura-te ca vei putea sa iti aloci destul timp ca sa nu sufere job-ul tau curent sau afacerea curenta.

4. Voluntariat si activitati caritative

Acestea sunt doua activitati, care pot aduce satisfactie semnificativa si fara dubiu iti vor aduce pace si confort. Posibilitati sunt multe – de la a participa la plantarea copacilor, la a sustine anumite cauze nobile sau a dona bani copiilor bolnavi. Oricare din acestea se poate dovedi extrem de benefic si poate avea efect pozitiv in societate si in dezvoltarea ta personala, emotionala si viziunea asupra lumii. O asemeanea activitate nu necesita neaparat chltuieli. Nu uita ca micile acte de caritate, adunate, creeaza ceva important, ceva din care poti face parte.

Speram ca aceste cinci ponturi te vor ajuta sa gasesti balanta dintre viata profesionala si personala, dintre goana dupa bani si nevoia de a fi fericit, dintre succes si momente de dragoste si prietenie. Orice ai face, nu uita niciodata ca avem o viata si trebuie sa o traim corect.

0 comentarii