AXI CARD: Cele 4 lectii financiare despre bani

Cele 4 lectii financiare despre bani

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 01.07.2021
blog-views-icon 1115

Fara bani nu prea se poate…

Rolul acestora in viata noastra este aproape vital. Pentru unii banul egal viata. Dar, in ciuda necesitatii si a importantei lor, multi oameni neglijeaza instruirea si perfectionarea in arta de a stapani banul (nu vorbim de sume mari, trebuie sa stii  sa iti controlezi venitul, indiferent de marimea acestuia!).  

Cele 4  lectii financiare despre bani – atat pentru copii, dar si pentru adulti

1. Munca – copii trebuie sa invete de mici valoarea muncii si a rezultatelor obtinute pe baza efortului si a perseverentei.

Vrei ceva, muncesti pentru acest lucru, economisesti, cumperi. 

Lectiile invatate astfel ii vor antrena pentru viata de oameni mari si vor tine la distanta lenea, dar si  asteptarile nerealiste de la viata.

2. Urgente finanicare? Solutia? Economisirea.

Sa fim sinceri…tuturor ne plac recompensele imediate. Nu numai copiilor. Cand vrem ceva, vrem acum.

Dar pentru ca data viitoare cand vrei, sa si ai cu ce, trebuie sa inveti lectia cumpatarii si a economisirii. Sa fii pregatit pentru mai mult, cu banii tai.

Sa pui deoparte nu are legatura cu zgarcenia! Este 100% despre alegeri inteligente, controlul cumparaturilor din impuls si mai ales controlul asupra propriei persoane, sa nu cumperi mai mult decat ai nevoie.

3. Buget? Adica venituri si cheltuieli. Inclusiv datorii.

Daca viata ta poate merge inainte fara datorii este ideal. Daca nu, pentru liniste sufleteasca, tine-le sub control! Sa nu depaseasca o treime din ceea ce castigi.

Invata sa iti ghidezi traiul zilnic conform unui buget, lista cu obiective si prioritati, plateste prima data ratele, datoriile, mancarea, apoi restul.

4. Sa fii multumit cu putin, sa fii nemultumit cu mult? Despre echilibru.

Subiect sensibil, dar strans legat de banii, este lupta interna dintre multumire si nemultumire, mai ales in contextul excesului de oferte, reduceri, placerea de a cheltui.

Lectia este sa iti gasesti un echilibru si sa intelegi ca totul depinde de tine, cum te raportezi la lucrurile din jur.

Banul are rolul sau in viata noastra, dar sub nicio forma nu trebuie sa devina o obsesie si sa ne consumam energia si timpul numai in aceasta directie, uitand partea sufleteasca a vietii, emotia, bucucuria.  

Nu uita ca mereu cineva va avea mai mult decat tine, dar…priveste si in jos, la cei care au mai putin decat tine.Nu-i asa ca ai pentru ce sa fii recunoscator?

AXI Card: pana la 3000 RON, pentru cheltuieli urgente sau pentru bani intre salarii! Lunar!

  • Dobanda de DOAR  0.2 % pe zi;
  • Poti sa faci cumparaturi in orice magazin sau online, sau poti retrage numerar de la orice bancomat din Romania, fara sa platesti comision de retragere;
  • Poti solicita cardul de credit AXI Card online prin completarea unui formular simplu, dupa care te vom suna cu detalii; sau ne poti suna la telefon 031 90 33 si te ajutam noi
  • Fara comisioane pentru emitere si administrare card;
  • Fara comision pentru retrageri de numerar de la bancomate in Romania;
  • Livrare gratuita a cardului de credit la adresa furnizata de tine;
  • SMS gratuit pentru tranzactiile efectuate si sumele datorate;
  • Acces online la profilul personal de client, extras de cont si plati;
  • Servicii non-stop pentru client – asistenta tehnica.

Solicita AXI Card: cardul de credit cu limita de pana la 3000 RON.

0 comentarii