Autentificare în doi pași: Plăți online mai sigure

Autentificare în doi factori cu AXI Card: Plăți sigure

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 28.04.2021
blog-views-icon 2228

Autentificarea bazata pe doi factori: plati online mai sigure cu  AXI Card. Siguranta sporita tranzactii online, extra protectie cod ePIN.

  • Avand in vedere volumul crescut de plati online, securitatea instrumentelor financiare este mai importanta ca oricand. Prin urmare, noi cerinte legale europene pentru platile online se vor aplica incepand cu 31 decembrie 2020. In conformitate cu noile reguli, fiecare institutie financiara bancara si nebancara trebuie sa asigure clientilor sai autentificarea bazata pe doi factori pentru cumparaturi online.
  • In calitate de institutie financiara responsabila si diligenta, AXI Card ofera tuturor clientilor sai posibilitatea de a utiliza autentificarea bazata pe doi factori pentru platile online.

 

Ce este autentificarea bazata pe doi factori?

  • Autentificarea bazata pe doi factori este o metoda pentru identificarea stricta a unui client care necesita doua sau mai multe elemente pentru a identifica un titular de card. Factorii sunt impartiti in trei categorii: cunostinte (ceva ce doar tu stii), posesie (ceva ce doar tu detii) si o trasatura caracteristica (o trasatura caracteristica a ta, ca de exemplu amprenta).
  • Utilizarea autentificarii cu doi factori creste securtitatea datelor si a platilor tale.

 

Cum functioneaza autentificarea bazata pe doi factori pentru platile cu AXI Card?

Exista doua optiuni pentru autentificarea cu doi factori:

1. ePIN - ePIN personal, care va va fi trimis ca SMS la numarul de telefon pe care l-a furnizat.

  • Trebuie sa memorezi codul ePIN pe care il vei primi.
  • Va trebui sa-l utilizezi de fiecare data cand efectuezi o plata online cu cardul AXI.
  • Pentru a iti confirma tranzactia online, va trebui sa introduci codul de verificare 3D si noul cod personal ePIN. Dupa introducerea ambelor parole, plata ta va fi finalizata cu succes.

2. Aplicatia mobila AXI RO-  am dezvoltat aplicatia mobila AXI pentru a facilita procesul de verificare a platilor tale online.

 

Descarca aplicatia AXI RO din App Store sau Google Play Store;

CLICK aici descarcare aplicatie mobila APP STORE.

CLICK aici descarcare aplicatie mobila GOOGLE PLAY STORE.

 

  • Cu aplicatia mobila, poti confirma tranzactiile online cu un cod de securitate creat de tine sau prin biometrie, cum ar fi amprenta digitala sau recunoasterea fetei.
  • Optiunea pentru biometrie depinde de modelul smartphone-ului si de versiunea sistemului de operare.
  • Cand instalezi aplicatia mobila AXI, veti primi o notificare atunci cand trebuie sa confirmi platile online.
  • Poti verifica tranzactia prin metoda aleasa de tine  - prin cod de securitate sau prin date biometrice.

Activeaza optiunea biometrica pentru autentificare si verificare pentru a iti gestiona platile online si mai rapid. Acest lucru iti da garantia ca nu vei avea probleme cu codul de securitate uitat.

Afla mai multe despre aplicatia noastra mobila aici AXI RO: click aici!


Ambele optiuni sunt gratuite pentru toti clientii cardului AXI.

 

In considerarea celor mentionate anterior, Termenii si Conditiile Generale de Utilizare a Cardului AXI atasate Contractului Cadru au fost modificate pentru a reflecta garantiile privind securitatea platilor online – te rugam sa citesti textul actualizat al Termenilor si Conditiilor si sa ai in vedere dispozitiile art. 7.2 din cuprinsul acestora. Click aici!

Daca nu esti de acord cu modificarile, poti rezilia Acordul-cadru inainte de data la care modificarile intra in vigoare.

 

0 comentarii