Cum te putem ajuta?

Tot ce trebuie să știi despre AXI Card

Cum poate fi blocat cardul AXI pentru tranzactii considerate “suspecte”?

Cardul de credit AXI este un instrument de plata care poate fi folosit la retrageri numerar, plati la comercianti sau online in limita sumei disponibile. In comparatie cu un card de debit care poate fi alimentat prin orice metoda si cu orice suma, cardul de credit AXI se poate alimenta doar prin modalitatile agreate de emitent (plata online, virement/transferbancar sau personal la ghiseele multifunctionale BCR) si cu suma care nu poate depasi valoarea datoriei totale de plata.

Spre deosebire de un card de debit, cardul de credit ofera la acces la o linie de credit pusa la dispozitie de catre o societate financiara, astfel incat suma tranzactiilor efectuate nu poate sa depaseasca limita creditului accesat.

Conform legii nr. 129/2019 pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, urmatoarele tranzactii pot fi considerate suspecte si pot duce la blocarea cardului pentru verificari suplimentare:

• tranzactii care însumează 10.000 euro într-o perioadă cuprinsă între 0 și 6 luni;

• operațiuni neobișnuite realizate cu cardul AXI – e.g. clientul a utilizat cardul doar pentru nevoi

gospodărești și dintr-o dată tranzacționează pe platforme de tip forex și/ sau face achiziții online și/ sau transferă fonduri către terțalimentarea contului clientului cu o sumă care depășește valoarea limitei de credit;

• utilizarea instrumentului de plată la anumite tipuri de comercianți – cazinouri, săli de jocuri, alte locuri unde se prestează servicii de jocuri de noroc, monede virtuale, monede electronice și platforme de investiții.


Informatii detaliate despre metodele de plata poti gasi facand click aici.