Cat trebuie sa pastrezi cardul de credit activ?

Cat trebuie sa pastrezi cardul de credit activ?

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 11.11.2020
blog-views-icon 1459

Ai un card de credit si vrei sa stii cat este nevoie sa il tii activ?

Daca ai auzit ca este posibil sa afectezi  scorul de credit daca inchizi un card de credit, gandeste-te ca orice imprumut poate fi achitat. Nu este obligatoriu sa tii un card de credit activ la nesfarsit, doar pentru a fi sigur ca scorul de credit este bun. Asadar, cat trebuie sa tii activ un card de credit?
In cazul cardurilor de credit noi, recomandarea este ca acestea sa fie active si utilizate minim 6 luni.
Aceasta este perioada minima necesara pentru realizarea unui istoric de creditare, care sa fie util la stabilirea unui scor de creditare mai bun.

Inainte de a inchide un card de credit, verifica daca ai acumulat bonusuri.
Daca este vorba de un card de credit cu bonusuri (cashback la cumparaturi, puncte bonus etc.), verifica inainte.

Daca ai adunat un bonus semnificativ sau alte premii in ultimele luni, tine cardul activ pana le folosesti.

Totodata, este recomandabil sa verifici termenii programului tau de bonusare sa vezi daca se pot transfera in alt program de bonusare.

Atentie cu cardurile de credit neutilizate!
Cardurile de credit nefolosite au risc de frauda. In cazul in care ai un card de credit si nu il utilizezi absolut deloc, sansele de fraudare sunt crescute. Din cand in cand, foloseste cardul si verifica intotdeauna extrasul de cont, chiar daca stii ca ai balanta zero.  

Nu are rost sa tii un card de credit, daca nu il folosesti niciodata.

Cardurile de credit accesate pentru crestere scor creditare in caz de istoric de creditare negativ
Reconstruirea unui istoric de creditare inseamna sa accepti carduri de credit cu dobanda mare, limite de credit mici, taxe anuale sau cerinte de avans.

Aceasta strategie este buna pe termen scurt. Utilizarea corecta a unui card de credit si plata la timp a obligatiilor aferente acestuia, pot dovedi ca ti-ai imbunatatit comportamentul financiar si esti mai responsabil si fezabil pentru alte imprumuturi.

Aceste carduri se pot inchide, optional, daca ai reusit sa atingi scopul pentru care au fost solicitate. Cand construiesti sau reconstruiesti un scor de credit, tinteste sa te califici pentru credite din ce in ce mai bune si pentru imprumuturi cu dobanda cat mai mica.

Daca intarzii cu plata sumelor utilizate de pe cardurile de credit suporti penalitati.
In caz de plata intarziata, creditorul aplica dobanda penalizatoare, iar Biroul de Credit  va fi notificat cand intarzierea depaseste 30 de zile. Atentie! Inchiderea cardului nu inseamna ca ti se va sterge istoricul de creditare din raportul tau de credit.

Verifica cate carduri de credit ai!
Pastrarea cardurilor de credit active nu are impact asupta scorului de creditare, decat daca sunt utilizate si fac istoric de plata bun.  

Verifica ce carduri de credit ai si opteaza pentru cele cu dobanda mai mica si beneficii. 

0 comentarii