AXI Card: Ce sa faci dupa ce achiti datoriile

Ce sa faci dupa ce achiti datoriile

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 02.06.2021
blog-views-icon 3082

Ce faci dupa ce tragi tare ca sa achiti toate datoriile si reusesti sa iesi la liman?

Daca nu stii ce vei face cu banii in viitor, nu ai niciun plan, foarte usor poti pica in extrema de a cheltui tot ce ai si sa o iei de la capat cu lipsa banilor.  Este normal sa te rasfeti dupa ciclul economisit - platit datorie, insa retine ca tocmai din acest moment incepe o noua etapa in viata ta, una in care inveti cum sa gestionezi corect banii. Ca sa iti ajunga.

Neaparat pune de rezerva niste bani

  • Viata se intampla si de multe ori te ia pe nepregatite.
  • Ca sa fii mai pregatit pentru neprevazut, pune bani deoparte. Economiseste ca sa nu fii nevoit sa te imprumuti, cand apar urgente. Incearca sa pui separat bani cat sa iti ajunga in caz ca se strica masina, te imbolnavesti, iti pierzi jobul si trebuie sa te sustii o perioada. De ce sa nu ai o plasa de siguranta? 

Organizeaza-ti bugetul

  • Adu-ti aminte ca tocmai ai scapat de datorii. Chiar nu ai vrea sa o iei de la capat.
  • Organizeaza-ti bugetul: ce incasezi, ce platesti, ce ramane…daca mai ramane, pentru ca musai cat de putin trebuie sa ramana, pentru pus deoparte.
  • Monitorizeaza atent bugetul, ca sa nu cheltui mai mult decat trebuie si sa nu iti ajunga banii pentru platile serioase si importante, ce de exemplu: facturi, rate, chirie, transport, mancare.
  • Programeaza cat mai multe facturi la plata automata, la fel si ratele la banci, astfel incat sa nu mai risti niciodata o plata cu intarziere sau sa ratezi o plata. 
  • Fa-ti lista cu platile absolut necesare si abia apoi intri in bugetul de rasfat, de relaxare. Dar, cu atentie si cumpatare.

Doresti sa cumperi ceva important pentru tine sau familia ta? Incepe sa economisesti macar avansul.

  • Daca printre motivele care te-au ambitionat sa scapi de datorii a fost dorinta de a cumpara ceva important, o casa sau o masina, sau ai dori sa renovezi etc., ideal este sa stabilesti un plan de economii pe o anumita perioada de timp ca sa te ajute sa te realizezi pe banii tai cat mai mult din obiectivul propus.
  • Stabileste un plan de economii dedicat exclusiv obiectivului tau si contribuie la acesta in mod constant. Vei fi uimit sa vezi ca de la luna la luna suma creste. 

Pentru cheltuieli neprevazute exista intotdeauna solutii. AXI Card iti permite libertatea platilor, fie ca preferi plata moderna digitala sau plata traditionala cash pentru momentele cand ai nevoie de bani urgent. 
Nu uita ca aplicarea si aprobarea cardului AXI este complet gratuita, si mai bine este ca, il primesti acasa fara sa platesti nimic.

0 comentarii