best live chat
Аnterior Următor

Cum sa ne depasim frica de cardurile de credit?

Cu totii am auzit povesti de groaza despre imprumuturi, insa exista cu adevarat un motiv pentru care trebuie sa ne temem de cardurile de credit? Multe din problemele legate de cardurile de credit sunt generate de modul in care sunt folosite nu de cardul in sine. Majoritatea temerilor asociate cu imprumuturi pot fi infirmate afland mai multe informatii despre ele.

Frica de a depasi bugetul si a intra in datorii

Este adevarat ca multi oameni au datorii la imprumuturi. Adevarul este ca aceste datorii sunt rezultatul unei decizii personale de a cheltui excesiv si nu sunt direct legate de cardurile de credit.

Este posibil sa folosim un card de credit fara sa avem datorii – trebuie doar disciplina pentru a cheltui numai cat ne permitem, in acest fel plata ratei devine usoara si fara exceptii. Prin urmarea acestor regului veti reduce cu succes riscul de a ramane indatorati.

Frica de a nu strica scorul de credit

Scorul de credit al fiecaruia poate varia. Din pacate, multi consumatori nu inteleg exact ce le afecteaza ratingul de credit. Aceasta confuzie poate duce la o frica nefondata de cardurile de credit. Defapt, folosite corect, acestea pot construi un scor de credit solid.

Pe de alta parte, folosirea gresita a cardului de credit – retragerea sumelor mari/sau platile tarzii – pot afecta scorul de credit. Folosirea responsabila a cardului de credit prin pastrarea unui sold mic si plati lunare la timp sunt factorii care ajuta la cresterea ratingului de credit.

Frica fraudarii cardului de credit

Cazurile de frauda la cardurile de credit au crescut in ultimii ani, in special din cauza cresterii comertului pe internet si platilor online prin carduri de credit. Infractorii au propriile metode sa acceseze informatiile de pe cardul de credit si sa le foloseasca in avantajul lor. Din fericire, cardurile de credit devin din ce in ce mai sigure, deci devine tot mai greu pentru hackeri sa aibe acces la cardul de credit.

Frica dobanzii mari

Cardurile de credit in general au dobanda mai mare decat alte imprumuturi bancare, incluzand credite personale si ipoteca. Insa, majoritatea cardurilor de credit ofera oportunitatea de a evita plata dobanzilor ridicate.

Cele mai multe carduri de credit au o perioada de gratie care permite utilizatorului sa plateasca balanta in intregime astfel evitand plata dobanzii. Deobicei aceasta este de o luna sau mai mult. Deci cand vine urmatoarea rata, plata prompta face folosirea cardului de credit mai usoara si fara riscuri.

Frica de a intra intr-o capcana financiara

Multi cred ca un card de credit este un truc folosit de banci pentru a indatora oamenii si a-i tine vesnic in datorii. Cardurile de credit sunt un produs prin care bancile incearca sa faca profit, dar daca suntem constienti de reguli putem evita asa numita “capcana de datorii”. Trebuie doar sa stim valoarea cardului de credit, conditiile, suma totala pe care putem s-o cheltuim si cand sa returnam banii. Trebuie de asemenea sa fim prudenti in cheltuieli ca sa evitam acumularea datoriilor si sa nu ne gasim in imposibilitatea de plata.

Frica de taxe ascunse

Legea impune firmelor care elibereaza cadruri de credit sa notifice utilizatorul despre orice taxa aflata in oferta in sine, chiar inainte de a aplica pentru un card de credit. Din acest motiv este corect sa aflam de la emitent ce taxe sunt in oferta si sa citim cu atentie documentele inainte sa le semnam. Daca, insa, deja ne-am primit cardul si credem ca ceva nu este in regula, putem descoperi taxe ascunse prin verificarea atenta a extrasului de plati. Putem evita sa fim taxati fraudulos apeland emitentul cardului si anuland serviciile care genereaza taxe.

Cardul AXI nu are taxe de emitere, re-emitere sau service. Deasemenea nici pentru retrageri numerar de la bancomatele din Romania. Angajatii nostri sunt mereu gata sa raspunda la orice intrebari.

Acestea fiind spuse – iti poti depasi frica de a folosi carduri de credit

 Daca nu folosesti cardul de credit pentru ca iti este frica, creezi o piedica in calea unui scor de credit impecabil. Un rating de credit bun iti permite sa accesezi imprumuturi mai mari in viitor – pentru a incepe o afacere, sau pur si simplu sa te bucuri de viata si de sesiuni de shopping de exemplu. Afla adevarul din spatele miturilor care circula despre cardurile de credit, astfel vei sti cum sa le folosesti ca sa ai numai avantaje.

Afla mai multe despre AXI card