Depășirea hopurilor financiare fără abuzul cardului.

Gestionarea crizelor financiare fără abuzul cardului

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 06.04.2021
blog-views-icon 859

Ce faci cand ramai fara bani fix cu cateva zile inainte de salariu? Si cum rezisti la un hop financiar fara sa iei bani din cardul de credit?

Aceasta situatie se intampla multora dintre noi, fie ca ne planificam prost bugetul, fie ca apar chetuieli neprevazute, fie ca ne rasfatam maim ult decat trebuie la cumparaturi. Nu este deloc confortabil sa te regasesti in aceasta situatie si pentru a nu abuza de cardul de credit iresponsabil, am pregatit o lista cu “ce e de facut” pentru a rezista la un hop financiar fara sa iei bani din cardul de credit. Recomandarea noastra este sa folositi cardul de crerdit responsabil.

Ia o pauza de gandire

Sa ramai cateva zile fara bani nu este deloc ok, dar nici nu trebuie sa intri in panica. Frica blocheaza mintea. Trebuie sa ramai lucid sa vezi unde ai exagerat cu cheltuielile, ce poti face ca luna viitoare sa nu mai patesti asa, cum sa iti planifici mai bine bugetul, ce obicei financiar chiar trebuie sa schimbi …

Cateva zile de economie acasa – pregateste meniul acasa, din ceea ce gasesti

Va fi poate o provocare distractiva, ca si cand ai fi la un reality show, si ai cateva ingrediente din care trebuie sa asiguri masa cateva zile. Sa fii creativ, inventiv si in acelasi timp motivate sa treci cu brio peste aceste zile. Sigur gasesti paste, orez, fasole, cartofi, zacusca, bulion, alimente de baza in camara. Salariul e doar la cateva zile distanta! 

Tu pastrezi restul? Monedele date ca rest in general?

Pai ar fi bine sa da. Sa le strangi intr-un borcan, cum vii acasa aduni toate monedele de prin buzunare si le depozitezi. Zi de zi se va strange destul maruntis, astfel incat atunci cand ramai in pana de bani, acesti banuti, carora de obicei nu le acorzi nicio importanta, te pot salva, de exemplu cu achizitia de alimente – ulei, paine, legume. Daca zilnic ramai cu 1 leu maruntis, in 30 de zile sunt 30 de lei. La mare nevoie cu 30 de lei poti lua cateva alimente de baza sa faci de exemplu o supa si o tocanita. De ce nu?
Ia o pauza de la intalnirile cu prietenii, pana trece criza financiara

E bine sa avem prieteni, insa daca ai un hop financiar nu este indicat sa iesi in oras sa cheltui bani pe care nu ii ai si sa te imprumuti. Nu e chiar indicat sa folosesti cardul de credit ca sa achiti nota la terasa…Poti opta pentru distractii “home-made”:  invita prietenii la tine sa facei cinema sau seara de jocuri video.

Citeste si: Bugetul familiei si organizarea corecta a banilor

Daca traiesti de la salariu la salariu si nu iti ajung banii pentru ceea ce iti doresti, primii pasi pentru remediere:

  • Pregatesti un buget si sa te tii de el
  • Sa vezi ce cheltuieli pot fi reduse
  • Sa tii cardul de credit pentru urgente reale

0 comentarii