AXI: Ce este o linie de credit si cum poti accesa una?

Ce este o linie de credit si cum poti accesa una?

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 18.03.2022
blog-views-icon 992

Linia de credit este un produs financiar oferit atat de banci, cat si de institutii financiare nebancare. 

In cadrul unei linii de credit iti va fi pusa la dispozitie o suma de bani pe care o poti folosi cand ai nevoie. Spre deosebire de creditul clasic, o linie de credit vine cu marele avantaj ca nu trebuie sa platesti dobanzi si rate pentru toata suma. Astfel, in cadrul unei linii de credit vei plati doar pentru banii cheltuiti. In comparatie, pentru un credit normal trebuie sa achiti, inca din prima luna, dobanzi si rate pentru toata suma, chiar daca tu o vei ajunge sa cheltui banii doar peste cateva luni. 

Linia de credit este un imprumut mult mai flexibil, care iti este la dispozitie de oricate ori ai nevoie. Un alt mare avantaj al acesteia este ca se reinnoieste automat, pe masura ce efectuezi platile. Astfel, te poti folosi de linia de credit pana ce ajungi la limita maxima aprobata. 

Dobanda pentru o linie de credit se calculeaza, de obicei, lunar. Astfel, la finalul unei luni se va emite un bilant in urma caruia se va stabili care este suma pe care o platesti. Reamintim insa ca vei plati rate doar pentru banii cheltuiti, nu pentru toata suma aprobata. 

In cadrul unei linii de credit nu este nevoie sa justifici sumele cheltuite. Astfel, poti sa cheltui banii pe ceea ce doresti si ai nevoie, fara a fi nevoie sa prezinti documente justificative. 

O alta diferenta majora consta in faptul ca o linie de credit nu se ramburseaza sub forma unei rate lunare. De obicei, o linie de credit se restituie integral la data scadenta. 
Sunt insa si exceptii, acestea le intalnim, cu precadere, la institutiile financiare nebancare. La acestea vei putea accesa linii de credit si cu plata lunara, sub forma unei rate. 

Perioada maxima pentru o linie de credit este de 24 de luni, insa la finalul acesteia poti solicita prelungirea durata. 

Linia de credit este un produs financiar foarte des utilizat de companii. Este in avantajul firmelor sa aiba la dispozitie sume de bani pe care sa le poata folosi, in caz de nevoie, pentru diverse plati. Acestea sunt foarte utile mai ales atunci cand, intre perioada de incasari a firmei si cea de plati scadente este un decalaj care ar duce la blocarea activitatii in caz de neplata. 

Linie de credit AXI Card

Un produs recomandat pentru persoanele fizice este AXI Card. Acesta functioneaza sub principiul unei linii de credit. Persoanele care solicita o finantare pot primi pana la 3.000 de lei direct pe cardul AXI. 

Banii pot fi folositi pentru orice ai nevoie, chiar si pentru retrageri de la bancomat. Poti efectua retrageri de la orice bancomat din tara, fara a fi comisionat. In plus, cu cardul poti realiza si plati online sau POS. 

Dobanda pentru linia de credit AXI Card este de 0,2/zi (pentru clientii care achita in timp util limita de credit) sau 6% dobanda lunara.  De precizat insa ca dobanda va fi calculata doar pentru suma de bani cheltuita, nu pentru intreaga valoare a liniei de credit. 

Conditiile de accesare a unei linii de credit AXI Card sunt permisive. Trebuie doar sa poti face dovada unui venit lunar constant, sa fii major si sa nu ai mai mult de 70 de ani impliniti. In functie de venitul pe care il ai si de rata de indatorare, reprezentatii AXI Card vor calcula care este suma maxima pe care o poti accesa. 

In perioada 1-5 a fiecarei luni, vei avea de platit sumele utilizate de pe card in luna precedenta, impreuna cu dobanda aferenta.

0 comentarii