AXI Card: Motive refuz majorare limita de credit

Motive refuz majorare limita de credit

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 16.06.2021
blog-views-icon 2521

O limita de credit crescuta iti da posibilitatea sa faci mai multe cumparaturi, te ajuta sa imbunatatesti scorul de credit.

  • Dar, marirea limitei de credit presupune o re-evaluare a istoricului tau de creditare, a venitului si totodata verificarea istoricului contului curent: ai platit la timp, ai aveut intarzieri, ai achitat limita totala sau minimul de plata, ai facut cheltuieli mici, repetitive sau ai retras dintr-o data toata limita de credit alocata etc.
  • Uneori se intampla ca solicitarile de majorare a limitei de credit sa fie refuzate de catre creditor.

Iata cateva motive posibile refuzare cerere marire limita credit

  • Ai inregistrat  intarzieri privind plata datoriei de pe cardul de credit in ultimele 12 luni

Platile tarzii arata probleme in gestionarea datoriilor si risc crescut in viitor pentru returnarea unor datorii si mai mari. Creditorul poate verifica raportul de credit, iar intarzierile de plata indica un risc pe care acesta posibil sa nu si-l asume si sa respinga solicitarea de majorare a limitei de credit.  

  • Soldul pe cardul tau de credit depaseste limita aprobata

Daca datoria acumulata (dobanzi, sold neplatit) depaseste limita initiala de creditare acordata, acest lucru arata risc crescut de rambursare a unei datorii mai mari, tinand cont ca cele prezente nu pot fi duse la capat cu brio.

  • Ai accesat prea multe conturi in ultimii doi ani

In cazul in care in ultimii doi ani ai accesat prea multe credite si carduri de credit la mai multe institutii, fie bancare sau non-bancare, atunci solicitarea de majorare a limitei de credit poate fi pusa sub semnul intrebarii. 

  • Ai deja prea multe carduri de credit active

Emitentul cardului refuza marirea limitei de credit pentru ca deja ai si alte obligatii de plata si nu vrea sa isi asume riscul ca tu sa nu faci fata la platile curente si viitoare. Nu vrea sa existe riscul de a nu putea plati datoriile sis a inregistrezi restante.

  • Ai aplicat la prea multe carduri de credit in ultima perioada

Aplicarile recente pentru credit afecteaza sansele de a ti se majora limita de credit curenta. Prea multe aplicari recente arata nevoia ta pentru maim ult credit si denota faptul ca esti intr-o situatie financiara nu tocmai buna si iti va fi greu pe viitor sa faci fata la datorii crescute. 

  • Contul tau nu are vechime suficienta

Multi emitenti de carduri de credit vor sa ai contul deschis minim 6-12 luni si abia apoi sa ti se evalueze situatia pentru marirea limitei de credit. 

  • Venitul tau nu se incadreaza pentru majorarea limitei de credit

Limita de credit depinde in principal de venitul tau lunar. Daca acesta este prea mic, conform cerintelor emitentului de card, solicitarea ta poate fi neaprobata.

  • Ai primit recent o crestere a limitei de credit 

Majorarea limitei d ecredit se face la un interval recomandat de sase luni. Pentru sanse de reusit, dupa ultima marire a limitei de credit, in caz ca mai doresti o marire, asteapta aceasta perioada.

  • Platile lunare au acoperit doar minimul de plata

Daca platesti doar minimul de plata lunar sau poate putin mai mult, denota faptul ca este posibil sa nu poti duce datoria cardului de credit si limita alocata sa fie deja prea mare in cazul tau.

Daca doresti o limita mai mare de credit este necesar sa achiti mult mai mult decat minimul. Incearca sa acoperi toata suma consumata din cardul de credit, in intervalul de plata alocat.

  • Scorul de credit este prea scazut

Scorul tau de credit ajuta emitentului cardului de credit sa hotarasca daca iti ofera o marire de limita sau nu. Este o imagine de ansamblu a profilului tau financiar si a posibilitatii de a restitui sumele imprumutate. Un scor de credit mic arata probleme cu alte credite si ca prezinti risc pentru o marire de limita. 

Ce trebuie sa faci daca pe viitor doresti o marire a limitei de credit 

Daca planuiesti ca pe viitor sa maresti suma alocata pe cardul tau d ecredit, atunci este indicat sa folosesti acest instrument de plata corect, pentru a-ti creste sansele de aprobare.

  • Fa-ti platile lunare la timp si pe cat posibil plateste soldul integral, fix cat ai consumat de pe card;
  • Foloseste cardul de credit luna de luna si achita soldul regulat;
  • Nu fa achizitii mai mari decat poti restitui;
  • Intre timp nu aplica si pentru alte carduri de credit, incadreaza-te la datoria prezenta si arata o buna gestionarea a acesteia.

0 comentarii