AXI CARD - Ponturi pentru studenti despre cardurile de credit

Ponturi pentru studenti despre cardurile de credit

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 20.03.2018
blog-views-icon 2395

De ce este creditul bun important?

Istoricul tau folosind carduri de credit este compilcat intr-un raport de creditare si gradat cu un scor de credit.

Creditorii, angajatorii, proprietarii, companiile de asigurare pana si serviciile de utilitati folosesc scorul de credit sa vada daca iti aproba aplicarea sau nu si la ce cost.

Daca ai prea multe datorii la cardul de credit, poate avea un efect negativ asupra raportului tau de credit si iti va scade scorul de credit. Daca ai un istoric de a uita sa platesti la termen, vei provoca scadere la scorul de credit. Asta te poate opri sa iti faci un credit de locuinta ti se poate cere girant sau nu ti se mai da deloc.

Este foarte important sa ai istoric de creditare bun, in special cand esti la inceput de drum. Daca o sa ai acest istoric bun depinde foarte mult de cum folosesti cardurile de credit in timpul facultatii.

Ponturi pentru cardurile de credit pentru studenti

Nu lasa cardul de credit sa te aleaga pe tine

Daca nu esti sigur ca este o afacere buna, nu iti lua un card de credit doar sa iti cumperi tricou si o ceasca pentru cafea. Citeste termenii cardului de credit inainte sa semnezi. Verifica taxele si dobanda, compara cu alte oferte pe care le-ai primit. Apoi, alege cardul de credit care etse cel mai potrivit pentru tine.

Un card de credit potrivit pentru un student sunt cele fara taxa de administrare, emitere sau retragere numerar, cu dobanda mica si limita de credit mica exact ce iti ofera AXI card, cu acest card de credit poti sa iti faci un istoric de creditare solid fara datorii mari.

Un card de credit este de ajuns

Desi poti fi tentat sa aplici la fiecare card de credit care ti se ofera, este mai bine ca deocamndata sa tii numarul cardurilor tale la minim. Fiecare aplicare noua iti dauneaza scorului de credit. Plus, cu cate mai multe carduri de credit ai, cu atat mai mare riscul sa acumulezi datorii mari.

Cheltuieste numai ce poti replati

Pana acum, poate credeai ca un card de credit exista sa poti sa cumperi ce nu iti poti permiyte acum, dar probabil iti vei permite mai incolo. Folosind un card de credit in momente cand nu ai numerar este cel mai usor mod de a acumula datorii rapid. Suma minima de plata separe ca este cea mai usoara metoda de a scapa de datorie, dar defapt este mult mai scump. O sa ajungi sa platesti pentru o pizza 100 de lei in loc de 20 de lei.

Plateste balanta in totalitate lunar

Daca iti intra in obicei sa platestisoldul cand primesti factura, vei evita sa ai datorii pe card. Plus, vei plati numai ce ai cumprat, nu taxele impuse de compania de creditare.

Nici nu te gandi la retragere numerar – retrage doar daca detii AXI card

In general, retragerile de numerar nu sunt asa de ok cum par.

Vei plati dobanda si comision pe retragerea de numerar si probabil este si mai mare decat dobanda ta normala. Insa, daca detii un card de credit AXI card, nu vei plati deloc taxe pentru retragerile de numerar de la orice bancomat din tara.

Ramai sub limita de credit

Nu numai ca sunt scumpe taxele pentru depasirea limitei de credit, este si greu sa scapi de ele. Cel mai bine este sa ramai la 30% din limita de credit pecat posibil.

Sfatuieste prietnii tai sa isi faca singuri carduri de credit

Daca permiti cuiva sa iti foloseasca banii de pe cardul de credit, tu esti responsabil pentru platile facute si pentru plata lor. Pana la urma este semnatura ta pe acel card de credit.

Pana si cei mai buni prieteni pot deveni dusmani in secunde cand vine vorba despre bani, deci nu mixa prietenia cu banii.

Nu te teme sa inchizi un card

In mod normal, nu recomandam sa inchizi un card pentru ca poate afecta scorul de creditare. Dar, daca nu ai cu ce sa platesti rata la cardul de credit si stii ca vei fi iresponsabil cu cardul tau de credit, este mai bine sa inchizi cardul decat sa iti strici scorul de credit. Oricum inchiderea cardului nu iti va dauna atat de mult decat datoriile acumulate.

Nu astepta sa te scape parintii de datorii

Odata ce devii independent, este responsabilitatea ta sa platesti cardurile de credit. Parintii tai au cheltuielile lor nu este corect sa platesca ei pentru greselile tale. Daca dai de necaz, poti cere cel mult un imprumut de la ai tai sa te ajute cu datoria. In schimb, ar trebui sa anulezi cardul de credit, fa un plan sa iti platesti datoria inapoi parintilor, si incearca sa nu mai intri in datorii.

Comapniile de carduri de credit nu iti da un manual despre cum sa folosesti un card de credit corect. Sta in puterea ta sa nu faci greseli, AXI card te ajuta aici si iti si asigura un viitor financiar stabil.

Afla mai multe despre AXI card

0 comentarii