Aprobarea unui credit de nevoi personale depinde de scorul FICO.

Credit nevoi personale si scorul FICO

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 08.09.2020
blog-views-icon 1190

Ai nevoie de un card de credit pe care sa il utilizezi de cate ori ai nevoie? Ca sa nu mai aplici pentru un imprumut, de fiecare data cand apar situatii neprevazute? Pentru obtinerea unui credit nevoi personale, ca de altfel pentru orice credit, se analizeaza scorul FICO.

Scorul FICO are valori cuprinse intre 300 si 850, cu cat scorul este mai crescut, cu atat sansele pentru obtinerea imprumutului sunt mai mari. Un scor mare se traduce printr-un  risc de neplata scazut in viitor.

Scorul este conditionat de mai multi factori: istoricul de plata, creditele prezente, durata creditelor, tipurile de credit, cererea de noi credite (numarul de interogari si creditele acordate in ultimele 6 luni), varsta solicitantului.

Daca aplicam pentru o oferta de imprumut la mai multe entitati creditoare, chiar daca nu vrem imprumutul respectiv, se face interogare istoric plata client la Biroul de Credit si scorul FICO scade.

Cum poti creste sansele aprobarii unui credit nevoi personale, prin cresterea scorului FICO?

  • Contesta informatiile negative de pe raportul de credit – daca informatia este veche, eronata sau incompleta

Biroul de Credit are termen 30 de zile pentru a verifica contestatia ta si a vedea exact situatia. In aceste zile, informatia negativa nu se va regasi in istoricul tau

Daca informatia negativa este scoasa din rapoartele de credit ale Biroului de Credit, vei vedea o majorare a scorului tau de credit in luna urmatoare.

  • Achita datoriile aferente oricarui card de credit detinut

O varianta rapida si directa de a crste scorul FICO este accea de a achita integral sau cat mai aproape de soldul de rambursat, sumele de pe cardul de credit.

In jur de 30% din scorul de credit este bazat pe creditele existente. Daca reusesti sa scazi balanta cardului de credit, vei observa  o crestere rapida a scorului de credit, in aproximativ 30 sau 60 de zile de la reducerea soldului.

  • Programeaza din timp zilele cand trebuie sa achiti datoriile/ ratele/ imprumuturile scadente

Pentru a avea un scor de credit bun este foarte important sa achiti la timp orice imprumut ai avea, sa achiti la data scadenta!

Creditorii raporteaza soldurile la biroul de credit doar odata pe luna. Depinzand de perioada cand sunt raportate balantele tale, poti parea un client mai riscant decat esti in realitate.

Cu sold mai mic raportat la biroul de credit sau poate sold zero pentru cei care achita tot, in curand vei avea scor mai mare.

  • Incearca metoda “co-platitor”

Aceasta metoda este utila atunci cand faci un imprumut si te ajuti de o alta persoana cu istoric de creditare bun si facut pe o perioada de timp mai mare si implicit scor de credit crescut.

Aceasta metoda este folosita mai ales intre membrii unei familii, sau in cupluri, unde persoana cu scor de credit excelent ofera support in obtinerea de credit pentru cel cu scor de credit slab.

De exemplu, parintii au carti de credit de 5-10 ani, dupa aceasta perioada copilul, ajuns la maturitate vrea sa faca un imprumut. Iar parimtii adauga acest copil ca utilizator al cartii lor de credit si implicit il ajuta sa isi creasca scorul de credit (chiar daca nu are istoric de creditare).

Daca peste ani, parintii achizitioneaza o locuinta copilului, il adauga la ipoteca, astfel crescand si mai mult scorul de credit si facand istoricul de creditare mai puternic.

Ai un istoric de creditare negativ? Ai sanse si asa sa obtii  un credit nevoi personale, cu card atasat: cardul de credit AXI CARD!

CITESTE AICI: Afla cum sa ai un rating de credit bun.

  • Foloseste cardul de credit AXI Card sa iti faci un istoric de creditare bun care te va ajuta pe viitor cu planurile tale financiare.
  • Este un card transparent si usor de folosit, nu platesti comisioane si taxe  si scapi de procedurile complicate ale bancilor.

Beneficii AXI CARD:

  • Fara comisioane pentru emitere si administrare card;
  • Fara comision pentru retrageri de numerar de la bancomate in Romania;
  • Livrare gratuita a cardului de credit la adresa furnizata de tine;
  • SMS gratuit pentru tranzactiile efectuate si sumele datorate;
  • Acces online la profilul personal de client, extras de cont si plati;
  • Servicii non-stop pentru client – asistenta tehnica.

0 comentarii