Aplică rapid pentru AXI Card

blog-hero
** Apasa aici pentru informații despre condițiile financiare ale Cardului AXI

Blog

Un credit pentru pensionari este adresat în mod direct persoanelor vârstnice. Multe bănci și instituții financiare au acest produs în oferta lor de creditare. Cu toate acestea, în cadrul cerințelor pentru un credit de nevoi personale se specifică și o vârstă maximă până la care împrumutul să fie finalizat. Astfel, nu sunt prea multe variante de creditare pentru persoanele vârstnice.

Ce înseamnă Credit pentru Pensionari?

Un credit pensionari se adresează doar persoanelor care au ieșit la pensie. Valoarea totală a creditului diferă în funcție de veniturile încasate, dar și de creditor. La fel ca și la alte credite, la un împrumut pentru pensionari se aplică legea conform căreia gradul maxim de îndatorare este de 40% din venitul net. În cazul nostru, suma ratelor nu poate să depășească 40% din pensie. Dacă aplicantul are și alte venituri constante, acestea pot fi luate în considerare pentru ca suma totală obținută să fie mai mare.

În cadrul procesului de aplicare pentru un astfel de credit, solicitantul nu trebuie să facă dovada cheltuirii banilor și nici nu este condiționat în vreun fel. Asta înseamnă că banii pot fi folosiți pentru orice nevoi are persoana care a primit creditul

Cine oferă credite pentru pensionari?

În România sunt două tipuri de instituții care oferă credite persoanelor fizice: băncile și instituțiile financiare nebancare - IFN. Ambele au în oferta lor și credite pentru pensionari. Cu toate acestea, dacă vorbim de credite pentru pensionari cu pensii mici, IFN sunt mai deschise să acorde împrumuturi.

Condițiile de acordare a unui credit nevoi personale pentru pensionari sunt diferite de la o instituție la alta. Instrumentul cel mai bun prin care poți compara două sau mai multe credite pentru pensionari este DAE - Dobânda Anuală Efectivă. Aceasta trebuie să conțină toate cheltuielile pe care le ai cu un credit (rate, taxe și comisioane, dobânzi etc.).

Ce acte ai nevoie pentru credit pentru pensionari?

La instituțiile financiare nebancare nu trebuie să prezinți multe acte pentru a aplica pentru un credit pentru pensionari. La AXI Credit poți aplica fără niciun act, doar completând un formular cu datele personale. În cadrul acestuia trebuie să-ți treci numele, adresa de e-mail, numărul de telefon și codul numeric personal.

Alte companii financiare îți vor cere însă un extras de cont, în cazul în care primești pensia pe card. Dacă banii sunt aduși de poștaș, atunci ți se va solicita cuponul de pensie. În cazul în care ai și alte venituri, ți se va solicita o dovadă a acestora.

Cum poți obține un credit pentru pensionari?

Procesul de aplicare pentru un credit pensionari este rapid, în special la IFN. Poți aplica pentru un credit prin completarea unui formular, telefonic sau prin e-mail. Unele instituții oferă posibilitatea de a aplica și prin SMS. Practic tu vei trimite un SMS cu datele și solicitarea ta, iar un reprezentant al creditorului te va contacta telefonic.

Procesul de analiză a unei cereri de credit pentru pensionari este realizat în cel mai scurt timp posibil. În cadrul acesteia, solicitantul va fi verificat și în Biroul de Credit. În cazul în care apare pe lista neagră ca și rău platnic, este foarte posibil ca cererea să-i fie refuzată.

După ce cererea a fost aprobată va fi comunicată și oferta de creditare. Aici vor fi trecute toate informații creditului, printre care și valoarea dobânzii, rata lunară și perioada de rambursare. Analizează cu atenție toate aceste date înainte de a semna contractul. După ce contractul a fost semnat mai rămâne doar să primești banii. De cele mai multe ori, suma creditată este virată direct pe card, într-un cont curent pe care îl vei furniza creditorului.

De ce să alegi AXI Card pentru credite pensionari?

AXI Card este o linie de credit foarte avantajoasă tuturor persoanelor fizice, nu doar pensionarilor. AXI Card poate fi folosit și ca rezervă, să-l ai la îndemână de oricâte ori ai nevoie de bani suplimentari. Acest lucru este posibil deoarece nu trebuie să plătești nicio rată dacă nu utilizezi din banii primiți.

AXI Card poate fi accesat de persoane care au minim 18 ani și maxim 70 de ani împliniți. Această linie de credit este acordată pe o perioadă de 24 de luni, dar la expirarea acesteia poate fi prelungită. În plus, spre deosebire de alte bănci sau IFN, la AXI Card pot aplica și persoanele care au un istoric de creditare negativ în Biroul de Credit.

AXI Card poate fi folosit fără restricții. Poți realiza plăți online, la POS sau poți retrage bani de la bancomat fără a-ți fi percepute comisioane. Compania nu impune nici taxă de analiză dosar sau comision de întreținere cont. 

Practic, la AXI Card vei avea de plătit doar dobânda sumei pe care o utilizezi. Pentru a-ți putea gestiona creditul cât mai eficient, vei primi un SMS după fiecare plată realizată. Poți să administrezi toate datele contului AXI și din aplicația mobilă, care este disponibilă pe Android și iOS.