Credit pentru pensionari și persoane vârstnice

Credit pentru pensionari și persoane vârstnice de la AXI Card

blog-calendar-icon Created at: 22.12.2023
blog-views-icon 230

Cu toții trecem în viață prin momente când am avea nevoie de venituri suplimentare pentru a ne satisface anumite nevoi. Dar din diverse motive, majoritatea instituțiilor financiare sau nefinanciare evită să acorde împrumut pentru pensionari. Noi ne gândim și la persoanele vârstnice, astfel că am venit pe piața financiară cu un credit pentru pensionari. Ba mai mult, oferim chiar si credite pentru pensionarii cu pensii mici.

E important însă de precizat faptul că BNR a stabilit un prag de îndatorare de maxim 40% din venituri, inclusiv pensii. Asta înseamnă că pentru o pensie de 2000 de RON, rata lunara nu poate să depășească suma de 800 de lei.

Cum se poate obține un credit pentru pensionari de la AXI?

Ca să aplici pentru un card de credit pentru pensionari, AXI îți pune la dispoziție trei posibilități:

Online – accesezi site-ul www.axi-card.ro și apeși pe butonul din partea dreaptă-sus a paginii - Aplică acum. Trebuie să completezi câmpurile cu numele, prenumele, un număr de telefon pe care operatorii noștri te vor contacta după ce ți-a fost cererea înregistrată, dar și codul numeric personal și o adresă de e-mail.

Prin e-mail – trimiți un mesaj prin e-mail la adresa help@axi-card.ro și vei fi cu promptitudine.

Telefonic – prin apel la numărul de telefon 031 90 33 (număr cu tarif normal). Dacă te descurci mai greu cu tehnologia sau nu ai acces la internet sau la un dispozitiv smart, poți cere consultanță telefonică unui operator care te va îndruma și-ți va prezenta toate etapele procesului de aplicare și analiză a dosarului.

Ce condiții sunt de îndeplinit pentru accesa un credit pentru pensionari?

Deoarece este vorba despre un credit pentru pensionari este important ca solicitantul să aibă venituri din pensie. În procesul de aplicare pot fi luate în calcul și venituri din alte surse. Verificarea venitului se face în baza codului numeric personal prin intermediul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, situație în care tot procesul devine mult mai rapid. Cei care solicită un împrumut trebuie să fie cetățeni români cu domiciliul de rezidență în Romania. Chiar dacă vorbim de un credit pentru pensionari, vârsta admisă trebuie să fie sub 70 de ani, în momentul solicitării împrumutului.

În cazul în care mai aveți și alte credite active, chiar dacă aveți întârzieri, este important să ajungeți cu respectivele rate la zi. Astfel, chiar daca figurați în lista Biroului de Credit ca rău-platnici puteți primi un împrumut și din partea AXI Card.

Când te hotărăști să aplici pentru un credit trebuie să verifici ca valabilitatea cărții de credit să fie mai mare de 3 luni. Ca să te asiguri că procesul de analiză decurge cât mai repede furnizează datele corect și verifică dacă îndeplinești toate condițiile.

Ce beneficii oferă un împrumut pentru pensionari?

Atunci când alegi să aplici pentru un credit pentru pensionari de la AXI e foarte important să știi că nu percepem comision de analiză a dosarului. Asta înseamnă că indiferent dacă se aprobă sau nu creditul solicitat, nu vei avea de plată o astfel de taxă.

Odată aprobat creditul primești suma împrumutată direct pe card, iar acesta îți este livrat la tine acasă prin intermediul curierului. Poți folosi suma de bani primită oricum dorești. Se poate retrage numerar din bancomat, plata fizică sau cumpărături online.Nu se plătesc rate lunare decât din momentul în care se cheltuiește prima sumă de bani. Deoarece împrumutul se acordă pentru o perioadă intre 24 de luni și 5 ani, ai posibilitatea să completezi înapoi sumele consumate în rate egale pe parcursul lunilor de contract rămase. Spre deosebire de un card de debit, un card de credit este un împrumut fix care se restituie eșalonat.

Fiindcă aceste credite pentru pensionari sunt tot din categoria de credite rapide, în foarte multe situații analiza dosarului se face în mai puțin de 24 de ore de la solicitare.

AXI pune la dispoziția clienților săi modalități la îndemână de administrare a finanțelor. Acest lucru se poate face în contul online, unde ai toate informațiile despre sumele disponibile în cont, valoarea actualizată a ratelor lunare sau informații despre plățile pe care le-ați efectuat. Dacă folosiți un smartphone, cea mai la îndemână metodă este aplicația AXI RO, care poate fi descărcată și instalată de pe iOS sau Google Play.

Semnarea contractului de creditare se poate face tot online prin semnătură electronică dar și fizic. În cazul semnării fizice, contractul este trimis prin curier la adresa de domiciliu pe care o declarați. După ce dumneavoastră semnați contractul îl trimite-ți înapoi către consultanții noștri.

Dobânda este unul dintre aspectele importante ale unui credit, iar la AXI Card aceasta este unul dintre punctele forte care ne diferențiază de ofertele instituțiilor nebancare. Dobânda pe care o percepem este de 0,19%/zi, ceea ce înseamnă o dobândă lunară fixă de numai 5,9%. În acest fel, pentru o sumă utilizată de 1000 de lei și în cazul în care alegi să achiți totul într-o singură rată, suma datorată va fi de 1059 RON.

Nu ezita și aplică cât mai curând ca să obții un credit pentru pensionari de la AXI. Contactează-i pe operatorii noștri, alege suma de bani pe care dorești să o împrumuți și poți avea banii în cont în cel mai scurt timp.

0 comentarii