AXI CARD - Cum iti fac taxele ascunse creditul mai scump?

Cum iti fac taxele ascunse creditul mai scump?

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 25.07.2017
blog-views-icon 2844

A detine un card de credit poate fi riscant pentru utilizatorii care nu sunt interesati sa afle termenii si conditiile contractului pe care l-au semnat. In acest context, orice cheltuiala aditionala sau comision, care pot aparea in diverse situatii, pot defapt sa iti faca mai scump creditul considerabil. In mod normal, aceste taxe nu fac numai cardul de credit scump, dar si creditul care ti-a fost aprobat. Cu alte cuvinte, merita sa stii toate detaliile contractului semnat, fie ca se refera la un imprumut normal sau un card de credit.

Trebuie sa tii minte, cu cat esti mai infromat cu atat esti mai pregatit sa eviti anumite taxe suplimentare pe cardul de credit sau imprumut. Este bine sa stii ca multe companii de carduri de credit isi atrag clientii cu dobanzi mici, dar in cele din urma se afla ca sunt multe cheltuieli ascunse care trebuie acoperite. In realitate, daca faci un calcul cat te va costa cardul de credit, s-ar putea sa iti dai sema la sfarsitul perioadei de plata ca trebuie sa platesti inapoi de doua ori cat ti-ai planificat tu.

Taxa anuala

Este bine de stiut, ca multe carduri de credit, care ofera beneficii atractive clientilor includ si o taxa anuala de membru. De exemplu, daca poti beneficia de anumite reduceri de la un lant hotelier, poti fi taxat cu comision anual aditional si tu nici nu vei sti. In acest fel, vei ajunge sa platesti pentru asa numitele reduceri care ti se ofera. Ba mai mult, desi majoritatea utilizatorilor de carduri de credit nu folosesc aceasta reducere, companiile de carduri de credit ii taxeaza in continuare.

Taxa plata tarzie

Unele carduri de credit aplica taxe foarte mari in cazul in care faci o plata tarzie. Tine minte ca, taxele de plata tarzie nu sunt incluse in DAE, ceea ce inseamna ca nu vei putea calcula cat iti va veni taxa suplimentara.

Daca nu poti sa platesti o rata la timp, nu numai ca vei fi taxat pentru plata tarzie, dar poti sa iti strici si ratingul de credit. Asata are impact direct asupra istoricului de creditare si poate deveni motivul pentru care in viitor nu ti se mai acorda o rata de dobanda mai scazuta la o ipoteca sau imprumut normal. 

Taxa retragere ATM

Daca folosesti un card de credit obisnuit, emis de o banca, poate nu observi dar de cate ori retragi bani de la un ATM esti taxat. Asta se intampla din cauza ca, bancile au creat aceste carduri de credit pentru orice in afara de retragere numerar. Defapt bancile aplica taxe mari pentru aceste tranzactii, facand suma retrasa si mai scumpa. 

Multi pot confirma ca, a retrage cash pentru plati nu este recomandata la cardurile de credit. Asta este adevarat, dar pana la un punct. Pentru ca sunt alte optiuni de care poti benefiacia, si cu care poti face cumparaturi in ce mod vrei tu, fara sa faci un card de credit mai scump. Una dintre metodele cele mai eficiente metode sa faci asta este, sa folosesti cardul AXI.  Cu acest card poti sa retragi numerar de la ATM oriunde in tara, fara sa fii taxat pentru comisioane aditionale. Singurul lucru pe care va trebui sa il platesti este dobanda standard pe suma principala, fara alte costuri aditionale.

Asemenea beneficiu este oferit numai de catre AXI card. Este special conceput pentru utilizatori cu profil de risc, care nu au istoric de creditare, dar care vor sa isi construiasca un istoric ca sa fie financiar independent.

Cu cardul AXI esti liber sa faci cumparaturi nu doar online sau in locuri unde exista terminal POS, poti beneficia de bani cash oricand si oriunde ai nevoie atata timp cat exista un ATM.

Comision de aplicare si aprobare card de credit

Poti fi taxat cu comisioane chiar si inainte sa intri in posesia unui card de credit – aceasta practica se foloseste si la imprumuturi standard si la aplicari pentru carduri de credit. Asta se refera mai mult la aplicatiile pentru imprumut / card credit si comisionale pe care le platesti fie ca esti aprobat sau nu. O alta taxa aplicata frecvent este cea pentru aprobare. Oricat de mici par a fi aceste taxe, ele adauga o cheltuiala in plus si complicatii la procesul primirii si folosirii unui card de credit.

Spre deosebire de cardurile de credit de la banci, Axi card nu are nici taxa de aplicare nici de aprobare. Nu numai ca aplici gratis, dar ti-l si livram tot gratuit. Cu alte cuvinte, ai sansa sa detii un instrument financiar nou cu beneficii intr-un mod rapid si gratuit, care nu iti cere zeci de documente sa iti pierzi vremea. Ba mai mult, daca nu folosesti cardul AXI este complet gratuit. Asta este posibil pentru ca nu exista taxe anuale sau de service.

Tine minte ca a folosi un card de credit in mod corect, nu inseamna doar sa platesti rata la timp, dar sa iti si monitorizezi contul personal si balanta si foloseste doar o parte din limita ta de credit.

0 comentarii