AXI Card: 10 sfaturi pentru a economisi bani în fiecare lună 

10 sfaturi pentru a economisi bani în fiecare lună.

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 27.01.2022
blog-views-icon 1083

O planificare și organizare financiară bună ne poate ajuta să economisim bani în fiecare lună și să evităm să apelăm la un credit de nevoi personale nebancar. Pentru aceasta este însă nevoie de rigurozitate în ceea ce privește cheltuielile lunare. 

Încearcă să respecți cât mai multe dintre punctele de mai jos și analizează care sunt rezultatele la finalul unei luni. Urmează recomandările și pe termen lung, poți obține economii considerabile, pe care le poți folosi ulterior pentru vacanțe la care nici nu visai. 

1. Notează cheltuielile lunare - Pe lângă cheltuielile esențiale, precum facturi, rate etc, în fiecare lună cheltuim bani pe diverse lucruri, multe dintre ele nefiind necesare. 
Ține evidența cheltuielilor și notează de fiecare dată când achiziționezi chiar și o cafea sau un covrig. Pentru a fi mai ușor de urmărit evidența banilor, poți folosi o aplicație mobilă dedicată sau poți împărți cheltuielile pe categorii (esențiale, alimente, divertisment, transport etc). 

2. Cheltuieli necesare vs. cheltuieli neesențiale - Analizează lista realizată și vezi câți bani cheltui pe lucruri neesențiale. Vei descoperi că un procent mare din venituri se duce pe acestea. Încearcă să reduci volumul lor și să te rezumi la cât mai puține cheltuieli în această categorie. 

3. Economisește bani - După ce ți-ai făcut o idee despre câți bani cheltui într-o lună și pe ce, acum este momentul să începi să economisești. Este recomandat ca cel puțin 20-30% din venitul lunar să-l adaugi la economii. În cazul în care nu te încadrezi la acest procent, verifică lista de la pasul 1 și vezi care sunt categoriile de unde mai poți economisi bani. 

4. Plătește facturile și ratele la timp - Primul lucru de care trebuie să te asiguri în fiecare lună este achitarea la timp a tuturor facturilor pentru utilități, dar și a eventualelor rate. În caz contrar, riști penalizări. 

5. Lista de cumpărături - Nu merge la cumpărături înfometat și fără o listă de cumpărături. Pentru a evita să cumperi alimente și produse în exces, efectuează liste de cumpărături și încearcă să nu te abați de la acestea. 

6. Redu mâncatul în oraș - Comandă tot mai rar de la restaurante și încearcă să gătești acasă. În acest fel vei putea controla și calitatea preparatelor și vei putea și economisi bani. 
Tot la acest capitol, putem trece și ieșitul în oraș cu prietenii sau serile de la cinematograf. 

7. Profită de promoții - Nu ezita să cumperi produse aflate la promoție. Fie că vorbim despre ținute vestimentare sau alimente, cumpărarea produselor aflate la promoție îți va reduce nota de plată. 

8. Verifică abonamentele - Studiază abonamentele de telefonie, televiziune, internet sau altele pentru care plătești lunar. De multe ori ai în cadrul acestora extra opțiuni pe care nu le folosești și la care poți renunța pentru a-ti reduce factura lunară. 

9. Cumpără doar lucruri necesare - Nu cumpăra un lucru doar pentru că este la promoție. Nu ai nevoie în fiecare an de cel mai nou model de telefon lansat și nici de un televizor cu diagonala mai mare. 
Cumpărarea constantă a celor mai noi modele de gadgeturi te vor împovăra financiar și vor face ca bilanțul cheltuielilor să crească considerabil. 

10. Economisești combustibil și faci mișcare - Dacă renunți la mersul cu mașina și începi să folosești mai mult bicicleta sau mersul pe jos, vei realiza economii importante. În plus, prin parcurgerea distanțelor cu bicicleta sau pe jos, vei face și mișcare, astfel că vei putea renunța și la abonamentul la sala de fitness. 

Am nevoie de un împrumut! Aceasta este una dintre frazele pe care nu le vei mai rosti în grabă dacă urmezi regulile prezentate în cadrul acestui articol. În caz contrar, profită de toate avantajele oferite și aplică pentru AXI Card nu vei mai rămâne vulnerabil în fața unor cheltuieli neprevăzute. AXI Card este partenerul tău de încredere atunci când ai nevoie de bani până la salariu.


 aplica pentru axi card

0 comentarii