Decizii avantajoase pentru viitori parinti

5 Decizii avantajoase pentru viitori parinti

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 30.08.2019
blog-views-icon 1368

Exista atat de multe planuri cand astepti un copil. Printre acestea ar fi pregatirea pentru nastere, decorarea camerei bebelusului si pregatirea proviziilor. Dar ceva ce multi viitori parinti trec cu vederea sunt pasii financiari importanti de facut inainte sau imediat dupa nasterea copilului. Consulta aceste 5 sfaturi financiare pentru viitori parinti:

Completeaza documente importante

Inainte de a iesi din spital, nu uita sa soliciti de la o asistenta sau un alt membru al personalului documentele necesare pentru a obtine certificatul de nastere al copilului, desi in mod normal trebuie sa ti-l dea fara sa ceri. Daca pregatesti un plan pentru naatere in scris, adauga-l ca unul dintre ultimii pasi inainte de a te deplasa acasa. Daca planuiesti o naatere la domiciliu, va trebui sa contactezi biroul de evidenta populatiei pentru a solicita certificatul de nastere.

Ajusteaza-ti bugetul

Nasterea, desi asteptat cu drag, va adauga o multime de cheltuieli noi la bugetul gospodariei. De la scutece pana la analize si vaccinari, sunt nenumarate cheltuieli care asteapta noi parinti. Aloca ceva timp inainte de nasterea copilului, trecand peste categoriile bugetare si unde poti reduce din cheltuieli pentru a elibera fonduri. In continuare, consulta bugetul la fiecare cateva luni si realoca bani in diferite categorii pe masura ce nevoile copilului tau se schimba.

Adauga bebelusul la asigurarea de sanatate

In toata emotia nasterii si adaptarii la viata cu cel mic, acest detaliu este prea usor de trecut cu vederea. Insa copilul tau depinde acum de tine si trebuie adaugat la polita ta de asigurare si santate. In general, ai cel putin 30 de zile si până la 60 de zile pentru a o face, dar este bine s-o faci imediat pentru ca procedeul sa inceapa si sa tai inca ceva de pe lista lunga de task-uri.

Asigura-i viitorul

Nimanui nu-i place sa se gandeasca la asta intr-o perioada altfel vesela, dar, in cazul inimaginabilului, trebuie sa te asiguri ca planurile tale sunt clare. Desemnarea unui tutore pentru copilul tau pentru a te asigura ca va fi ingrijit in absenta ta este unul dintre cele mai frumoase lucruri pe care le pot face parintii la inceput de drum, morbid stim, dar trebuie considerat.

Incepe serios sa economisesti

Poate ca esti deja un enonom desavarsit. Sau poate ca ai asteptat „intr-o zi” sa incepi sa economisesti pentru viitor. Pentru parintii care asteapta un bebe, ziua aceea este acum. Ar trebui sa aloci economiile in trei domenii: urgente, educatie si pensionare. Daca bugetul tau curent permite doar economisirea pentru doar una dintre aceste vategorii, incepe prin crearea si finantarea periodica al unui cont de economii de urgenta. Scopul este de a economisi suficient pentru a acoperi 3-6 luni de cheltuieli. Poate suna coplesitor, dar cand contribui la asta in mod regulat si lasi banii in pace, se vor strange mult mai repede decat crezi.

Cardul de credit AXI este un card cu conditii simple si taxe financiare minime, aplici usor si poti cumpara in orice magazine sau online, poti retrage numerar de la orice bancomat fara taxa de retragere numerar, ba mai bine daca nu il folosesti nu platesti nimic. AXI card te ajuta sa iti faci un istoric de creditare daca este primul tau credit.

Afla mai multe despre AXI Card

0 comentarii