Cheltuieli neprevazute la inceput de scoala

Fii pregatit pentru cheltuieli neasteptate la inceput de scoala

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 30.08.2019
blog-views-icon 1423

Ai cumparat noul rucsac, cutie pentru pachet si rechizite scolare. Copiii tai au pantofi noi ai cateva tinute sau uniforme noi. A inceput scoala și contul tau bancar poate respira, nu? Ei bine, nu chiar. Desi cumparaturile pentru intoarcerea la scoala reprezinta o cheltuiala mare, care fura o mare parte din bugetul familiei, cheltuielile pentru anul scolar nu se termina mereu odata cu inceperea cursurilor. Iata cateva cheltuieli scolare neasteptate la care poate nu te-ai gandit. E mai bine sa incepi planificarile din timp si sa pui bani la buna pastrare pentru acestea, astfel vei fi pregatit cand apar cheltuielile pe parcursul anului.

Spoturi scolare

Unitatile scolare functioneaza pe bugete tot mai mici, parintii sunt din ce în ce mai responsabili de plata costurilor pentru participarea la activitati extracuriculare, cum ar fi diferitele sporturi. Aceste cheltuieli pot include uniforma copilului, cazarea pentru jocurile in deplasare, sau mancare si diferite alte cheltuieli.

Programe de muzica si treatru

Aici din nou, costurile platite in mod traditional de scoala pot fi transferate parintilor. Daca copilul tau vrea sa cante la un instrument, poate exista o taxa de inchiriere asta daca nucumperi tu acel instrument. Daca doreste sa participe la trupa de mars, se pot aplica comisioane suplimentare. Participarea la orchestra poate insemna ca va trebui sa cumperi copilului o rochie sau un costum formal. Programele de teatru pot solicita contributia la un fond pentru a plati costumele si scenele.

Meditatii

Daca cel mic are mici probleme la un anumita materie, meditatia poate fi solutia care il poate ajuta sa inteleaga materialul cursului si sa evite sa ramana in urma. Desi meditatia poate fi scumpa, nu trebuie sa fie. Incerca sa gasesti modalitati de a economisi pentru meditatii, in timp ce acorzi copilului tau ajutorul de care are nevoie.

Examene admitere facultate

De la simularea examenelor pana la admitere si BAC (sau ambele), costurile pentru examenele de admitere la facultate pot fi de sute de lei, in functie de zona unde locuiesti. Sa nu uitam de zecile de cheltuieli cu legalizari de acte, cautare camin daca nu esti din oras, haine si zeci de carti si cursuri noi, depinde de caz, dar poti gasi cai de a taia cheltuielile de exemplu, daca aveti o cunostinta nu mai platiti pentru cazre pe timpul admiterii, sunt facultati care ofera ajutor la achizitionarea materialelor de studii.

Alte cheltuieli

Alte cheltuieli legate de scoala vor aparea pe tot parcursul anului. Fii alert in vanarea oefrtelor de excursii sau excursii mai lungu cu clasa. Probabil vei dori sa cumperi cadouri de vacanta pentru profesori si antrenori. si cum copii au un ritm de crestere, vei ajunge sa cumperi mai mult de un rand de haine scolare pe an.

Spre deosebire de orice alt card de credit, AXI card iti permite libertatea platilor, fie ca preferi plata moderna digitala sau plata traditionala cash pentru momentele cand ai nevoie de bani urgent. Deci, daca inca nu ti-ai facut un card AXI, este timpul sa suni la telefon 031 90 33 sau sa il ceri online. Nu uita ca aplicarea si aprobarea cardului AXI este complet gratuita, si mai bine este ca, il primesti acasa fara sa platesti nimic.

Afla mai multe despre AXI Card

0 comentarii