Modalitati de a economisi pentru un calculator nou

5 Modalitati de a economisi pentru un calculator nou

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 14.01.2020
blog-views-icon 1450

De la vizionarea filmelor pana la stocarea fotografiilor sau pentru activitatile de servici, ne bazam pe computere pentru mult mai mult decat am fi anticipat vreodata. La fel ca toate celelalte electronice esentiale, vine un moment in care trebuie sa cumperi unul nou. Daca faci acest lucru, depinzand de nevoie poti cheltui mii de lei. Din fericire, indiferent de gama de preturi, exista mai multe modalitati prin care poti economisi bani atunci cand cumperi un calculator nou.

Increarca sa actualizezi sistemul tau actual

Este firesc sa te panichezi putin atunci cand calculatorul incepe sa mearga incet, dar asta nu inseamna ca s-a terminat. Ruleaza un software antivirus, curata fisierele inutile si asigura-te ca ai instalat cel mai recent sistem de operare. Uneori, acești pasi simpli pot face mare diferenta. De asemenea, este posibil sa poti adauga mai multa memorie RAM pentru a o accelera viteza de gandire sau mai poti adauga un hard disk extern pentru mai mult spatiu de stocare. Facand mai intai acesti pasi de baza, iti poti mentine calculatorul functional si iti poti oferi timp pentru a strange bani pentru unul nou.

Determina de ce ai nevoie cu adevarat

Tone de memorie si viteza naucitoare suna excelent, dar vine si cu un pret ridicat. Gandeste-te bine pentru ce folosesti exact calculatorul ca si factor de decizie nu lasa surle si trambite sa iti capteze atentia. Daca il folosesti mai ales pentru navigare online si pentru stocare fotografii si documente, ai nevoie de mai putina putere decat cineva care editeaza in mod regulat video sau face lucrari de proiectare. Cerceteaza caracteristicile, avantajele si dezavantajele modelelor care te intereseaza si alege in consecinta.

Considera achizitionarea unui calculator reconditionat

Achizitionarea unui computer reconditionat te poate ajuta sa folosesti banii ramasi in alt fel. Si s-ar putea sa te surprinda sa stii ca reconditionat nu inseamna neaparat ca produsul a fost folosit si reparat. In unele cazuri, inseamna ca ambalajul exterior al articolului este deteriorat, sau obiectul a fost vandut si returnat, dar nu este folosit de consumator. In plus, modelele display si demo-urile primesc denumirea de reconditionat. Cand cumperi un produs reconditionat, asigura-te ca pui o multime de intrebari si verifica daca toate incarcatoarele, cablurile, adaptoarele si accesoriile sunt incluse si in stare buna de functionare.

Programeaza achizitia ca sa economisesti cu adevarat

Nu este surprinzator faptul ca cel mai bun moment pentru a cumpara un computer coincide cu inceputul anului scolar. Dar acesta nu este singurul motiv pentru care vei gasi cele mai bune oferte in lunile iulie, august si septembrie. Este, de asemenea, perioada anului in care companiile de tech lanseaza noi procesoare, astfel incat retailer-ii incep sa isi reduca inventarul actual pentru a face loc noului stoc. In plus, unii producatori ofera reduceri suplimentare pentru studenti si profesori, astfel incat vei economisi si mai mult daca te incadrezi intr-una dintre aceste categorii.

Cauta cupoane si alte modalitati de reduceri

Cand faci o achizitie mare, chiar si o mica reducere poate face o diferenta mare. Daca cumperi online, verifica site-uri precum eMag sau Groupon pentru coduri promotionale. De asemenea, poti cumpara folosind un card de credit. Doar asigura-te ca ai un plan in vigoare pentru a-l plati rapid. In caz contrar, cheltuielile cu dobanzile anuleaza orice beneficii potentiale.

0 comentarii