Cum sa iti simplifici viata financiara?

5 modalitati usoare sa iti simplifici viata financiara

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 10.06.2019
blog-views-icon 1428

Daca simti ca exista intotdeauna mai multe de facut si mai putin timp pentru a le face, nu esti singur. Cu totii suntem mai ocupati, traim vieti mai haotice ca oricand. Din fericire, viata ta financiara nu trebuie sa fie un etern ciclu de munca si alergatura. Exista o multime de lucruri mici, usor de gestionat, pe care le poti face pentru a-ti simplifica viata financiara si pentru a-ti scurta lista zilnica de sarcini. Sa aruncam o privire la ceea ce sunt.

Imparte banii din depozit

Probabil ca deja ti-a intrat salariul direct in contul tau bancar (si, daca nu, ar trebui). Dar stiai ca, in majoritatea cazurilor, poti depune portiuni din venit in conturi diferite? In loc sa aloci intreaga suma in contul tau de depozit, trimite o parte direct intr-un cont de economii. Este cel mai simplu si mai consistent mod de a-ti consolida economiile pentru ceva special sau pentru urgente.

Seteaza plata automata

Acum poti seta plati automate pentru aproape orice, inclusiv facturile de utilitati si cardurile de credit. Configurarea platii automate in conturile tale este una dintre cele mai usoare modalitati de a-ti simplifica viata financiara. Gata cu grijile legate de data platii sau de faptul ca ai uitat complet ca ai o factura de platit.

Daca nu esti confortabil sa ai informatiile tale financiare online, multe companii ofera optiunea de a efectua plati prin telefon. Nu este la fel de convenabil ca plata automata, dar este mult mai usor decat sa scrii cecuri si sa le trimiti prin posta sau sa stai la cozi.

Eliminina hartogaraia

Gandeste-te ca scapi de birocratie daca iti setezi o plata automata. Daca nu trimiti plati prin posta, de ce sa primesti extrase de cont voluminoase si plicuri inutile? Renuntarea la hartie te ajuta acasa sa minimalizezi riscul de furt de identitate sau de frauda a contului datorita corespondentei furate. Si, bineinteles, e mai bine pentru mediul inconjurator.

Renunta la oferte

Lupta impotriva mesajelor nedorite refuzand sa primesti oferte de credit si de asigurare pre-aprobate. Vei reduce cantitatea de junk email-uri nedorite, nu va trebui sa iti faci griji in ceea ce priveste distrugerea documentelor cu informatii financiare sensibile si vei reduce la minim tentatiile de a primi un credit suplimentar de care nu ai nevoie. Daca ai nevoie de credit poti oricand sa te orientezi catre un imprumut sau card de credit cum este AXI Card, aplici online si primesti cardul la tine acasa.

Stabileste obiectivele tale financiare

In timp ce cu siguranta iti recomandam sa te straduiesti sa atingi obiectivele tale financiare, avand prea multe obiective defectuos definite, nu iti va aduce rezultatul dorit. Decat sa incerci sa te concentrezi pe toate, stabileste doua obiective care se pot atinge de principiu. De exemplu, in loc sa incerci sa construiesti un fond de urgenta cu care sa cumperi o casa iar anul urmator o masina noua, alege unul dintre acestia si fa tot ce poti pentru a atinge acest obiectiv. Dupa ce atingi un obiectiv, treci la urmatorul. Sentimentul de realizare pe care il obtii te va incuraja sa continui.

0 comentarii