Economisire în timpul pensionării: Modalități simple

6 Modalitati simple de a reduce cheltuielile in timpul pensionarii

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 06.11.2019
blog-views-icon 1627

Cand vine vorba de economii pentru pensie, statisticile sunt cam sumbre. Din pacate cei mai multi dintre noi nu reusim sa economisim deloc bani, sa nici nu vorbim de economii pentru perioada pensiei ca sa ne mai ajute cu cheltuielile. Dar, chiar daca ai economisit pentru pensionare merita sa reduci costurile zilnice odata ce incetezi sa muncesti. Iata cateva moduri de a reduce cheltuielile pe timpul pensiei.

Minimalizeaza locuinta

Una dintre cele mai consistente si mai bune metode de reducere a costurilor de trai in timpul pensiei este reducerea dimensiunii casei. Nu numai ca vei economisi bani pe facturile de utilitati, intretinerea locuintei si impozitele pe proprietate, vei avea mai mult timp liber pentru a face ceea ce va place.

Incearca sa reduc costurile

Daca ai de gand sa reduci costurile de trai, o poti face intr-o zona unde viata nu este atat de scumpa dar este si linistita si mai sigura. Pur si simplu reducand cheltuielile zilnice, cum ar fi mancare, gaz si servicii, vei putea sa iti reduci cheltuielile la pensie. Multi se muta la tara pentru un trai mai usor si mai simplu, sau isi cumpara o garsoniera care este mult mai usor de intretinut.

O masina ajunge

Daca te retragi in acelasi timp cu partenerul de viata, probabil ca ati avut doua masini de ani buni. Pensionarea este momentul de a reduce numarul masinilor la unul. Fara programele de lucru separate, veti putea folosi cu usurinta un singur vehicul. Si daca alegi sa locuiesti intr-o zona cu un transport public excelent, poti economisi si mai multi bani daca decizi sa mergi fara masina. Va fi nevoie de o perioada de acomodare, dar nu mai sunt cheltuilei auto, asigurare auto, intretinere, combustibil sau costuri de inregistrare - economiile sunt semnificative.

Calatoriti in afara sezonului

Acum, cand ai mult timp liber pe maini, nu esti limitat sa calatoresti in timpul vacantelor de vara. Poti pleca ori de cate ori doresti! Aceasta este o veste excelenta pentru bugetul tau, deoarece calatoriile in afara perioadei de varf iti pot economisi mult pe pretul zborului, cazare si atractii turistice. Si nu uita sa soliciti reduceri pentru pensionari oriunde se poate.

Foloseste reduceri pentru pensionari

Vorbind despre reduceri senior acum este momentul să profitați de ele. Este unul dintre cele mai simple moduri de a reduce cheltuielile in timpul pensionarii. Sunt multe reduceri pentru pensionari doar trebuie sa le cunosti, de exemplu cele de la STB unde nu trebuie sa cumperi abonament sau pe tren unde beneficiezi de reduceri. Sa economisesti cativa lei ici sau colo nu pare prea mult, dar se aduna in timp, mai ales daca traiesti cu un venit fix.

Ai grija la efectul de bumerang

Uneori, casa goala nu ramane asa multa vreme. Daca ai copii „boomerang” care se intorc sa traiasca cu tine, asigura-te ca vei stabili responsabilitati si asteptsri financiare de la inceput. Desigur, vrei sa iti ajuti copiii adulti, dar nu este bine sa iti reduci bugetul din pensie.

Afla mai multe despre AXI Card

0 comentarii