Ajustarea bugetului după cheltuielile estivale

Ajustarea bugetului după cheltuielile din sezonul cald

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 02.10.2018
blog-views-icon 2032

Dupa cum stim cu totii, vara este perioada vacantelor, dispozitie pozitiva, simtiri minunate si pline de experiente placute. Sa stam intinsi pe plaja, sa facem excursii in locuri necunoscute, sa iesim cu prietenii – cateva activitati pe care multi dintre noi le adoram pe timpul verii. Nu este viata mai frumoasa si mai simpla pe timp de vara? Insa, cum iti afecteaza bugetul? Fara dubiu toate lucrurile listate mai sus inseamna cheltuieli semnificative. Si, ca deobicei, odata ce se termina vacanta de vara si trebuie sa ne intoarcem la rutina zilnica ne lovim de dificultati financiare. Te-ai gasit vreodata in aceasta situatie? Daca raspunsul este da, atunci acest articol este pentru tine. In cele ce urmeaza iti vom da cateva ponturi bune care te vor ajuta sa iti stabilizezi viata financiara dupa ce se termina vacanta.

Nu te panica

Panica sau acuzele aduse tie insuti ca ai cheltuit prea mult sunt cele mai mari greseli care le poti face in aceste momente. Nu fi prea dur cu tine – pana la urma vacanta de vara inseamna sa te relaxezi, sa uiti de griji si probleme si inseamna in primul rand distractie. Toti avem o viata de trait deci putem macar s-o traim cu drag si cat mai plin posibil. Deci nu te lasa prada stresului sau depresiei, pentru ca asta nu te va ajuta cu nimic. In schimb, te poti concentra pe strategii care sa atenueze criza care s-a abatut pe bugetul tau.

Creaza un plan de actiune

Foloseste weekend-ul sa stai confortabil acasa si sa iti faci un plan de actiune care sa ajute sa iti stabilizezi cheltuielile personale. Treci prin toate cheltuielile facute pe timpul verii – fara dubiu au fost multe noi. Acum ca ai inceput sa te acomodezi din nou la viata de dupa concediu, o mare parte din aceste cheltuieli ar trebui sa se opreasca. Gandeste-te la cele care pot fi eliminate. Ar trebui sa te gandesti si la activitati care te pot ajuta sa aduci niste bani in plus (vanzarea vechiturilor, poate un proiect in afara jobului tau). In acest fel vei putea echilibra venitul in mod mai eficient si sa faci ordine in finantele personale.

Amana cateva cheltuieli din timp

Ne referim aici la cheltuieli de reparatii sau alte activitati similar. In cele mai multe cazuri aceste activitati care nu sunt urgente se pot amana indefinit. Sa zicem ca planuiesti sa renovezi apartamentul sau vrei sa improspatezi cateva camere. Poti foarte bine sa amani aceasta activitate pentru mai tarziu cand finantele tale vor fi in stare mai buna, nu? Acelasi lucru se aplica si la unele achizitii care nu au importanta critica pentru viata de zi cu zi. In acest fel poti reduce considerabil cheltuileile facute in aceasta perioada critica. Asemenea sacrificiu din partea ta va merita daca te duce catre stabilizare rapida a bugetului tau si rezulta in pozitie financiara mai buna pentru tine.

Incepe sa economisesti pentru vara viitoare

Odata ce ti-ai pus pe picioare situatia financiara este timpul sa iti intorci atentia catre metodele prin care te asiguri ca aceste situatii critice nu se vor mai intampla si anul viitor. Este clar ca vacanta viitoarete va costa ceva si unele cheltuilei vor fi facute (chiar daca le reduci la minim). Din acest motiv, ar trebuie sa te gandesti la diferitele metode prin care, in timpul anului poti sa pui ceva deoparte ca sa fie un fel de tampon in fata acestor situatii. Uneori chiar si abilitatea de a economisi sume mici, dar la intervale regulate, pot aduce beneficii reale daca devin un obicei. Asigura-te ca ai resurse aditionale pentru vara viitoare, ca sa te bucuri de o vacanta minunata fara consecintele negative care pot veni din cauza situatiei financiare.

Cardul de credit AXI este un instrument financiar flexibil care te ajuta in situatii dificile financiare. Avantajul major este ca nu ai proceduri si cerinte bancare. Ce vrem sa spunem cu asta este ca, utilizatorul primeste exact ec are nevoie. Cardul de credit AXI Card iti asigura banii de care ai nevoie ca sa te stabilizezi din punct de vedere financiar.

Afla mai multe despre AXI Card

0 comentarii