AXI CARD - Cum sa incepi o noua afacere fara finante?

Cum sa incepi o noua afacere fara finante?

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 01.10.2018
blog-views-icon 4113

Esti entuziasmat sa incepi o afacere noua? Poate ai un plan specific, sau esti emotionat de prospectul inceperii si dezvoltarii propriei tale afaceri.

Daca esti tipul de om care isi asuma riscuri si esti in stare sa iti lasi jobul curent sau poti sa traiesti fara venit fix o perioada de timp, atunci poate ar trebui sa incepi ceva nou si sa iti transformi viata. Fara dubiu vor fi obstacole mereu; ceea ce este mai rau insa, este ca unii oameni vad obstacole in jurul lor mereu.

Care sunt obstacolele evidente care iti pot opri progresul?

Primul lucru care ne vine in minte este: fonduri insuficiente.

Asta poate parea o problema mare la inceput; insa, lipsa fondurilor la inceput nu ar trebui sa fie un motiv sa nu iti atingi visurile. Defapt, sa incepi o afacere fara fonduri suficiente este absolut posibil asta daca stii exact ce faci.

De ce o afacere necesita bani?

Pentru inceput, sa examinam intrebarea de ce afacerea necesita bani. Nu exista o taxa de start-up pentru infiintarea unei afaceri. Diferite afaceri au diferite nevoi. Este esential sa estimezi cat iti va trebui, inainte sa cauti metode alternative de a finanta initiativa ta in afaceri.

Gandeste-te cu atentie la urmatoarele idei:

Licente si aprobari. Depinzand de zona unde stai, poate fi nevoie de anumita documentatie speciala impreuna cu inregistrarea afacerii tale.

  • Vei achizitiona materiale prime? Vei avea nevoie de calculatoare sau alt hardware si cat?
  • Vei avea nevoie de masinarii speciale sau software licentiat pentru compania ta?

Spatiu de birouri. Asta este o cheltuiala destul de mare care nu trebuie trecuta cu vederea. Poate include insa si alte cheltuieli suplimentare cum ar fi taxa de internet, taxe de mentenanta a cladirii, servicii de catering si alti furnizori externi de servicii cum ar fi contabilitate sau management.

Asociatii, abonari si apartenenta. La ce publicatii si alte materiale te vei abona lunar?

Cheltuieli operationale. Aici lista este foarte lunga si include varii servicii cum ar fi poate cel mai important, marketing-ul.

Taxe legale. Ai consultat un avocat in legatura cu procesul de incepere al afacerii tale? Daca nu ar trebui neaparat sa faci asta.

Freelanceri si subcontractori. De multe ori va trebui sa te bazezi pe ajutorul unui freelancer sau poate un subcontractor din alte companii, ca sa poti indeplini anumite taskuri pe care nu le poti face singur.

In general, putem spune ca sunt doua modalitati principale de a incepe o afacere cu resurse financiare limitate: primul se refera la cheltuieli limitate, al doilea este cresterea capitalului disponibil din surse externe. Aici cateva posibilitati de luat in considerare.

1. Scade nevoile afacerii tale

O optiune este sa consideri sa schimbi modelul de afaceri avand nevoi mai scazute. De exemplu, daca ai planificat sa deschizi o firma de consultanta poti sa scazi cheltuielile de resurse umane, fii tu singurul angajat cel putin pentru perioada de inceput. Pe langa asta, daca nu este absolut nevoie sa lucrezi intr-un birou, este o idee buna la inceput sa muncesti de acasa.

Sunt multiple cheltuieli care nu pot fi evitate insa. Taxele de licenta si cele legale sunt inevitabile si nu pot fi reduse sau evitate.

2. Creste capitalul disponibil din surse externe

In loc sa incepi direct pe modul afacere, mai bine incepi cu cele de baza – fa un blog, reduce audienta si gaseste-ti o nisa. Asigura-te ca petreci timp adunand resurse financiare, inainte sa mergi cu capul in fata si sa investesti tot in afacerea ta.

3. Surse de finantare

A treia posibilitate este sa primesti finantare din surse externe. Asta poate lua diferite forme:

  • Prieteni si familie. O asemenea oportunitate nu ar trebui trecuta cu vederea chiar daca insemna impartirea capitalului intre mai multe surse.
  • Ingeri de afaceri ca si investitori. Investitorii Ingeri sunt oameni bogati care sustin initiative de afaceri si idei care sunt insotite de un plan de afaceri perfect. Deobicei sunt deacord sa investeasca pentru o parte din actiuni care sa fie demn de suportul lor financiar.
  • Investitori cu capital. Acesti investitori sunt similari cu ingerii afaceristi; insa ei stau la panda pentru parteneriate cu organizatii care nu sunt start up ci putin mai dezvoltati ca si afacere.
  • Finantare in grup. Acest tip de finantare este populara pentru un singur motiv: cu o idee buna si multa munca poti atrage finantare de oriunde.
  • Finantari de la guvern sau imprumuturi. Administratia de stat (impreuna cu agentii mai mici regionale) exista numai cu scopul de a ajuta afacerile mici si sa le aute sa creasca. Multe dintre aceste agentii ofera imprumut si se ofera sa te ajute cu start up-ul tau.
  • Imprumuturi bancare. Poti aplica oricand pentru un imprumut daca ai istoric de creditare bun, care este o dovada a profilului tau de credit bun.

Ca sa poti sa iti creezi un astfel de istoric de creditare, insa, iti vor trebui instrumentele necesare si timp sa te dovedesti un detinator de card demn. Cardul de credit AXI este instrumentul financiar perfect sa te ajute cu istoricul tau de creditare, daca nu ai avut unul pana acum, sau sa ti-l imbunatatesti pe cel existent. Cardul de credit AXI este un card care te ajuta sa faci plati oriunde ai nevoie, fara taxe bancare, in acelasi timp iti da si oportunitatea sa iti imbunatatesti ratingul de creditare.

0 comentarii