Aplică rapid pentru AXI Card

blog-hero
** Apasa aici pentru informații despre condițiile financiare ale Cardului AXI

Blog

Credit pentru nevoi personale este cel mai întâlnit și solicitat tip de împrumut bancar și nebancar.  Acesta poate fi acordat de bănci, dar și de instituții financiare nebancare. În cadrul acestei pagini ne propunem să dezvoltăm ambele tipuri de credite și să-ți prezentăm principalele informații pe care trebuie să le știi înainte de accesa un astfel de împrumut.

Ce este creditul de nevoi personale?

Un credit de nevoi personale este un împrumut pe care îl poți accesa de la o bancă sau instituție financiară nebancară. Un credit nevoi personale este acordat pentru cheltuieli proprii, pe care solicitantul nu este obligat să le menționeze în aplicația pentru credit. Astfel, în momentul în care aplici pentru credite nevoi personale nu vei fi întrebat cum ai de gând să cheltuiești banii. 

În procesul de aplicare pentru un credit de nevoi personale este necesar să faci dovada unui venit constant. Aceasta este o condiție comună pe care o întâlnim la toate băncile. Cu toate acestea, nu toate instituțiile financiare nebancare îți vor solicita dovada unui venit. De exemplu, la AXI Card nu este necesar să trimiți o astfel de dovadă. Verificarea veniturilor se face direct la Finanțe prin intermediul codului numeric personal.

Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru un credit nevoi personale?

Așa cum am precizat mai sus, una dintre condițiile obligatorii este să ai un venit constant. În categoria venit intră câștigurile primite dacă ești salariat, pensia, dar și alte venituri pe care le poți dovedi. Practic, valoarea un credit de nevoi personale este stabilită în funcție de acest venit. Cu cât venitul tău este mai mare, cu atât mai mare poate fi și valoarea creditului. Suma totală pe care o poți accesa printr-un credit este stabilită în urma unei analize. Un criteriu de bază este ca valoarea ratelor lunare să nu depășească 40% din veniturile nete.

Pentru a avea acces mai rapid la împrumut, la instituțiile financiare nebancare poți solicita un credit nevoi personale online. Când un client aplică online, procesul de analiză și aprobare se desfășoară mult mai rapid.

Ce îți trebuie pentru un credit de nevoi personale?

Pentru a putea accesa un credit de nevoi personale trebuie să ai cetățenie română. Acesta este un criteriu de bază la bănci, dar și la IFN. Vârsta minimă la care poți obține credite de nevoi personale diferă de la creditor la altul. Astfel, unele bănci sau IFN îți pot acorda împrumuturi de la vârsta de 18 ani, în timp ce la altele va trebui să aștepți până la 20 sau chiar 22 de ani. În plus, unii creditori impun și o vârstă maximă până la care acordă credite de nevoi personale.

Un alt criteriu important este să fii salariat sau să ai o sursă constantă de venit. Valoarea veniturilor tale este foarte importantă, deoarece pe baza acestora se stabilește care este suma maximă pe care o poți primi.

De cele mai multe ori vei avea nevoie și de un cont curent în care să-ți fie virați banii solicitați. Majoritatea creditorilor îți furnizează banii prin transfer bancar, de aceea este util să ai un cont bancar pe care să-l furnizezi.

Care este suma maximă pentru un credit de nevoi personale?

Valoarea maximă a unui credit nevoi personale la o bancă va fi tot timpul mai mare decât cele oferite de instituțiile financiare nebancare. Suma maximă la bancă este de 100.000 de lei sau 125.000 de lei.

Suma maximă pe care o oferă o IFN este mai mică. În ceea ce privește sumele exacte, nu există un standard. Fiecare instituție nebancară are o politică diferită, la fel fiind și sumele. La AXI Card suma pe care o primești prin linie de credit este de 3.000 de lei.

Rambursarea unui credit de nevoi personale este posibilă în maxim 5 ani la o bancă. La IFN, perioada maximă de rambursare a unui credit de nevoi personale este de 2 ani. Totuși, sunt și instituții care s-au axat pe acordarea de credite rapide pe perioade scurte. La acestea, perioada de creditare poate fi și de doar 30 de zile.

Nu mai pierde timpul să cauți un credit nevoi personale 10 ani deoarece acesta nu există. Perioada maximă pentru acest timp de credit este 5 ani.

Ce se întâmplă dacă nu plătesc creditul de nevoi personale?

Primul sfat pe care ți-l acordă este să faci tot posibilul să nu ajungi în această situația. Dacă nu plătești ratele la timp asupra ta se vor abate o serie de penalizări care îți vor mări datoria. Majoritatea creditorilor aplică penalizări încă de la prima zi de întârziere. De aceea este foarte important să-ți plătești mereu la timp ratele.

În cazul în care nu plătești ratele unui credit de nevoi personale vei fi inclus în Biroul de Credit ca și rău platnic. Odată ajuns pe lista neagră îți va fi mult mai greu să reușești să mai obții vreun credit nevoi personale. Dacă nu îți plătești ratele și nici nu stabilești un program de rambursare cu creditorul, acesta va putea să te execute silit. 

În primă fază ți se va pune poprire pe contul sau conturile bancare. Aceasta înseamnă că nu vei mai avea acces la niciun fond pe care îl aveai într-un cont curent. Poprirea va fi ridicată doar după ce banca sau IFN și-au recuperat datoriile înregistrate.

Credit nevoi personale AXI Card

AXI Card este un credit de nevoi personale care funcționează sub forma unei linii de credit. Împrumutul poate fi acordat pe o perioadă de 2 ani, însă durata poate fi și prelungită. Procesul de aplicare se realizează online, în doar câțiva pași. Trebuie să completezi date cu caracter personal și apoi să aștepți analiza și răspunsul AXI Finance.

Printre beneficiile pe care le ai ca și utilizator AXI Card trebuie să amintim faptul nu îți va fi perceput comision de analiză și că nu se aplică taxe de administrare sau întreținere cont. Vei avea parte de condiții de creditare transparente, o dobândă fixă și termeni și condiții clari. În plus, AXI Card vine și cu alte beneficii prin care te ajută să-ți administrezi creditul într-un mod eficient.